Šok ljubav lepotice i zveri: Zbog njega je skočila u reku, pa se preudala, a kada je rodila dete on joj je bio kum

Divlja ljubavna priča između Džejn Birkin i Serža Gensburga išla je ravno do pakla i nazad. Tolio su se voleli da su se međusobno uništavali, ali jedno bez drugog nisu mogli

Ljubav
13:49h
Šok ljubav lepotice i zveri: Zbog njega je skočila u reku, pa se preudala, a kada je rodila dete on joj je bio kum
Foto: Profimedia

Ljubavna priča glumice i pevačice Džejn Birkin i muzičara Serža Gensburga za mnoge je i skandalozna i šarmantna u isto vreme. Bili su jedan od najšarmantnijih ljubavnih parova, odraz pravog boemskog života.

Džejn i Serž su se se upoznali na snimanju filma "Slogan". Iako Džejn nije znala ni jednu reč francuskog, prošla je na audiciji a kada je poznala Serža on na nju nije ostavio bog zna kakav utisak.

"On je tako arogantan i snob i apsolutno me prezire," poverila se Džejn svom bratu.

Serž Gejnsburg, Džejn Birkin
foto: Profimedia

Ali tokom večere kada su se družili glumci i ekipa filma, Džejn je uspela da odvuče na plesni podijum Serža, a sve kako bi rešili nesuglasice. U početku je Serž negodovao i nije hteo da pleše sa njom, da bi na kraju završili celu noć plešući, a izlazak su produžili i u drugom klubu.

Kasnije su se zajedno vratili u hotel, a Serž je odmah zaspao. S druge strane, Džejn je bila budna i gledala ga je kako spava: "Bila je to najromantičnija noć ikad."

Tako je započelo romantično putovanje pesnika i njegove muze, povezano snažnim prijateljstvom.

Serž Gejnsburg, Džejn Birkin
foto: Profimedia

Serž joj je predložio da zajedno snime pesmu "Je t'aime… moi non plus", onu koju je napisao dok je bio sa bivšom ljubavnicom Brižit Bardo, ali ga je ona molila da je ne objavi kako joj ne bi uništio karijeru.

Džejn Birkin nije imala takvih briga, govorkalo se čak da su neki snimci napravljeni tako što su postavljali mikrofon u svoj krevet. Pesma, nazvana 'Je T'Aime' ima seksualno eksplicitnih stihova nadopunjenih Birkininim pratećim vokalom koji se sastoji od dahtanja i stenjanja i odmah je postala kontroverzna.

Pesmu je osudio Vatikan i zabranio je emitovanje na radiju u Britaniji i nekoliko drugih zemalja. U Francuskoj se puštala u restoranima nakon 23 sata, a upravo zbog kontroverzi oko pesme postala je popularna jako brzo.

Džejn Birkin, Serž Gejnsburg
foto: Profimedia

Džejn je iz prethodne veze imala kćerku, a 1971. godine ona i Serž postali su roditelji devojčice kojoj su dali ime Šarlot.

Njihova veza je bila energična i burna i kada su se svađali nisu birali mesto i vreme. Postoji priča kako je jednom u pariškom baru Castle, Džejn na Serža bacila tortu, a svađa se nastavila i na ulici da bi Džejn na kraju skočila u Senu, a kada je izašla ponašali su se kao da se ništa nije dogodilo i zagrljeni su otišli kući. Njihova veza je potrajala 12 godina i Džejn je odlučila prekinuti tu vezu jer je Serž imao sve više problema s alkoholom i bio je nasilan.

Džejn Birkin, Serž Gejnsburg

Bez obzira na taj prekid Serž je ostao blizak sa Džejn i celom njenom porodicom i kada je ona sa novim mužem dobila treću ćerku, odlučila je da joj Serž bude kum. On je sve do svoje smrti nastavio pisati pesme za Džejn.

Kada je Serž umro 1991. godine, Džejn i čitava njena porodica je tri puna dana bdila pored njegovog tela, a dok su ga sahranjivali, Džejn je pored njega stavila svoju omiljenu plišanu igračku - da ga čuva.

(Večernji list/Stil)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs