Majke je probudila i rekla šok vest koja joj srušila život, čula sve sa televizije: "Kao da vam neko istrgne dušu..."

Priča voditeljke Aleksandre Ivanović kojoj je dečko poginuo u padu aviona slama srca...

Ljubav
09:46h
Majke je probudila i rekla šok vest koja joj srušila život, čula sve sa televizije: "Kao da vam neko istrgne dušu..."
Foto: Printscreen Facebook / Aleksandra Ivanovic

Voditeljka i urednica infomrativnog programa Aleksandra Ivanović već godinama gledaoce u Srbiji obaveštava o najnovijim dešavanjima kod nas i u svetu, a o svom privatnom životu veoma retko priča. Naime, ova otmena dama se 2019. suočila sa velikom tragedijom kada je njena velika ljubav, pilot Vladimir Bulat, nastradao u avionskoj nesreći kod Zrenjanina.

Aleksandra i Vladimir su tada bili u vezi već godinu i po dana, provodili su svaki slobodan trenutak zajedno, uživali su jedno pored drugog i imali mnogo planova. U trenu se sve promenilo, a lepa crvenokosa istakla je za domaće medije da je on obeležio njen život, kao i svih onih koji su ga poznavali.

Aleksandra Ivanović
foto: Printscreen Facebook / Aleksandra Ivanovic

"Mama je plačući ponavljala Bulat, Bulat. Tako je zvala Vladu. Prenula me je iz sna, a pošto sam znala da je on sjajan pilot, nije mi palo napamet da je moglo nešto da se desi. Pozvala sam kolegu Mladena koji je izveštavao o dogadaju. Uz komentar da je slika loša, rekao je da će mi se javiti. Kada mi je javio da pilot, nažalost, nije preživeo, zanemela sam", ispričala je tada Aleksandra, i kroz uzdah rekla:

"Šok i neverica su jedini osećaj u tom trenutku. Kao da vam neko stisne dušu i srce, i ne možete da dišete".

Nije verovala šta se desilo sve do momenta dok joj kolega novinar Mladen Mijatović nije potvrdio najgore prognoze - da je Vladimir poginuo u padu aviona "zlin" nedaleko od aerodroma u Ečkoj.

Aleksandra Ivanović
foto: Printscreen/Youtube/timon2tv

Aleksandra je doživela jednu od najdražih uspomena baš u toj letelici.

- Sedela sam napred, on je bio iza. Ispred mene su bili komandna tabla i upravljač. Vlada mi je pričao kako se balansira, da avion mora da bude u ravni sa horizontom. Bez najave mi je prepustio komande i sve snimio. To mi je najdraža uspomena - ispričala je Aleksandra za "Hello".

Bili su rođeni iste godine, čak i u istom mesecu, osim toga, obožavali su iste stvari.

"Voleli smo da gledamo stare filmove, kao što su "Probujalo sa vihorom" i "Doručak kod Tifanija". Samo nam je "Top gan" bio draži. Povezivala nas je i ljubav prema Ečkoj, odakle je moja baka, a on je tamo odlazio zbog aerodroma. Kada me je prvi put poveo, ostala sam sa njegovim kolegama kod hangara. Dok je izvodio akrobacije toliko sam vrištala od straha da su se svi smejali. Iako je bilo božanstveno, nisam smela da gledam. Objašnjavao mi je da najbezbedniji kad je avion na velikoj visini jer šta god da se desi, ima vremena da reaguje. Kad se spusti nisko, najvažnije je da ne izda mašina", otkrila je tada novinarka.

Upoznali su se slučajno, a već pri prvom susretu među njima se pojavila neverovatna energija. Dopadalo mu se kako se oblači i što neguje vintidž stil, i otvoreno joj govorio da takvih žena više nema.

Aleksandra Ivanović
foto: Printscreen Facebook / Aleksandra Ivanovic

- Drugi put je bio sam u San Francisku i slao mi fotografije tašni, siguran da će mi se dopasti. Nisam mogla da se odlučim, nije ni on, pa mi je doneo sve tri - kaže Aleksandra koja je volela sa njim da obilazi vintidž radnje u Njujorku, a jednu od te tri je nosila na sahrani, uz haljinu koju je on mnogo voleo.

Za Aleksandu je on bio pravi vitez.

- Vladimir je bio neobičan, uporan, vredan, pun elana. Moje drugarice su govorile da je džentlmen i zvale ga dasa, a meni je bio vitez. Ništa osrednje ga nije zanimalo, sve što je radio prethodno bi usavršio do tančina. Umeo je da i druge pogura da izvuku najbolj iz sebe. Rizik je bio sastavni deo njegovog karaktera, težio je visinama, često na samoj ivici, ali je to radio sa stilom - kaže Aleksandra.

Njihova ljubav okončala se takođe neobično. Svesni da im se planovi za budućnost razlikuju, dogovorili su se da se raziđu. Ipak, i dalje nisu mogli jedno bez drugog. Nisu ni pokušavali da nađu nove partnere, pa su, da bi olakšali raskid, isplanirali da se vide i posvađaju se.

Aleksandra Ivanović
foto: Kurir / Damir Dervišagić

- Našli smo se na Zemunskom keju. Dugo smo šetali i razgovarali i kad smo zaključili da je to to, odlučili smo da idemo kućama. Onda je on rekao da je to bezveze, da to mogu kad hoću, ali da prvo nešto pojedemo. Ušli smo u restoran, muzika je došla za naš sto i kada su počele pesme Arsena Dedića, zaboravili smo na raspravu a kući pošli zajedno, zagrljeni - ispričala je svojevremno Aleksandra.

Razmela je njegov posao, iako je nosio mnoge rizike, jer je letenja bila Vladina sloboda.

- Radio je ono što je voleo, to je smatrao svojom slobodom i razumela sam ga. Jedino ne shvatam zašto ljudi najčešće umiru od onog što najviše vole. Jer, ko može da kaže da Ajrton Sena nije bio dobar vozač Formule? On je vozio sa svom životnom strašću, kao i Vladimir - kaže Aleksandra.

Želeo je i voditeljku da nauči da upravlja avionom i uvek je tvrdio da je rođena za to, te joj je i privatne časove organizovao.

"Znala sam da nema šanse da sam baš toliki talenat, pa sam zamolila pilota da preuzme komande, ali pre nego što smo uzleteli dogovorili smo se da učinimo Vladi i da upravljam. Avion ima dve papučice, jednu sam nagazila toliko jako da sam sletela sa staze i levim krilom umalo završila u njivi sa kukuruzima. Smejali smo se tome, a Vlada, koji je pored nas leteo, pored nom, počeo je da izvodi akrobacije. Na nebu to izgleda veličanstveno, žao mi je što nisam snimila. Sad pogotovo", pričala je za "Hello" i dodala:

"Ponekad je bio vrlo direktan komunikaciji, ali svi su znali da to ne radi iz zle namere. Naprotiv. Kada sad mislim o njemu, kroz glavu mi prolazi da je rizik bio sastavni deo njegovog karaktera, težio je visinama. Letenje je za njega bilo sloboda, na nebu se osećao najbolje i najsigurnije. Toliko me je navukao akrobacije da mi klasični letovi više nisu zanimlji. Uz njega sam naučila šta je strast."

Aleksandra je jednom prilikom otkrila da ju je pitao da li bi ona žalila za njim ako bi mu se nešto loše desilo, s obzirom da je nekoliko njegovih kolega izubilo živote u sličnim nesrećema.

"Rekla sam mu da se ne šali s tim, a on je ravnodušno uzvratio: Pa šta i ako mi se to desi? Znam da ne bi voleo da nas vidi da tugujemo. Uvek se šalio: Znaš ti da sam ja najbolji akrobatski pilot u Srbiji? Zato što sam jedini civilni. Letenje je voleo svim srcem i na kraju je tu ljubavi životom platio. Jasno mi je sve", zaključila je voditeljka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs