NA DRZAK I PREVARANTSKI NAČIN JE ODVEO MOJU MALOLETNU ĆERKU: Bata Živojinović je IMPRESIVNO osvojio ženu i sve ŠOKIRAO

Bata i Lula su znali najbolji recep za dugovečan i srećan brak, a ono najvažnije - do poslednjeg dana jedno drugom su bili na prvom mestu.

Ljubav
15:03h Autor:
NA DRZAK I PREVARANTSKI NAČIN JE ODVEO MOJU MALOLETNU ĆERKU: Bata Živojinović je IMPRESIVNO osvojio ženu i sve ŠOKIRAO
Lula i Bata Živojinović, Foto: Printscreen Instagarm lula.zivojinovic

Ljubavna bajka Lule i Bate Živojinovića poput je najlepših romantičnih filmova za zanimljivim zapletima. Znao da je da je baš ona žena njegovog život i nije se smirio dok je nije osvojio. A onda je duže od 6. decenija brinuo o njoj sa puno požrtvovanosti i posvećenosti. Sa druge strane, Lula mu je bila najveći vetar u leđa, ali i glavni oslonac u svemu.Iako ga je u mladosti pratio glas zavodnika voljenoj Luli svaki dan je pokazivao koliko je voli.

Julijanu Dušanović Lulu upoznao je 1958. Bila je, kako je glumac pričao, klinka, a on samo sedam godina stariji. Bata je zavoleo i pozvao da dođe u Skoplje, kod njegove sestre Nade, a Lula je bukvalno "dotrčala" već drugi dan.

- Proveli smo tamo nekoliko dana, a onda je stigao telegram u pozorište. Poslao ga je Lulin otac. U njemu je pisalo:

"Vaš glumac Velimir Bata Živojinović je na drzak i prevarantski način odveo moju maloletnu ćerku. Ako je u roku od 24 sata ne vrati, poslaću vam policiju", prisetio se Živojinović.

Bata Živojinović, Lula Živojinović
foto: Printscreen Instagarm lula.zivojinovic

Kako je počela njihova ljubav?

Iako su se dugo poznavali, morao je da postoji "okidač", koji je priču skrenuo sa prijateljstva na nešto više. Međutim, prvi pokušaj zajedničkog izlaska nije prošao baš najbolje, pa je Lula zbog Bate završila u suzama.

- Prvi moj konkretan potez je bio kad sam je pozvao da čekamo Novu godinu zajedno. I ona, tako, čeka sama kod kuće, spremna, u novom kompletu koji je kupila... A ja se ne pojavim. Zaspala je - u suzama. Kada su joj se roditelji vratili sa dočeka, našli su je, tako, na stolici, uplakanu, pitajući je: "Pa, gde je taj dečko?" Jadna devojka nije znala šta da odgovori - rekao je svojevremeno Bata.

A prvi naredni Batin susret sa Julijanom bio je veoma interesantan, ali bez teških reči. Iako je Živojinović bio malo neodgovoran - moglo bi da se kaže da je sve proteklo u duhu mladalačkih bubica.

Bata Živojinović
foto: Kurir / Aleksandar Jovanović

- Imali smo neki naš zvižduk. Ja, kao da se ništa nije desilo, zazviždućem i najslađe što umem kažem: "Gde si?" Ona čak, i ne mnogo ljuta, pita: "Jesi li ti normalan, zašto nisi došao?" A ja kažem: "Pa ne znam, nisam to shvatio ozbiljno..." - naveo je slavni glumac,

Međutim, iskra koja se tada pojavila između njih dvoje nastavila je da tinja. Bata je odlučio da opet pozove Lulu da idu na doček Nove godine zajedno. Međutim, sada nije to išlo tako glatko... Lula, poučena prethodnim iskustvom, nije odmah odgovorila potvrdno.

- Odlučim ponovo da je pozovem na doček. Ali ovaj put se nije dala. Otišla je sa svojim društvom na DIF, a ja sam izvisio. Dolazio sam pet puta da joj zvonim na vrata te noći. Ujutru pošaljem jednog druga, zvali smo ga Đura Nos, po nju. Sedeo sam, već pijan, u "Mlavi", postavio sam Ciganku da igra kraj mene na bubnjari. Rekao sam Đuri da joj poruči da ću, ako ne dođe, ja lično doći po nju. Došla je, i te Nove godine započeli smo zabavljanje koje je preraslo u ozbiljnu vezu - rekao je Bata.

Bata Živojinović
foto: Kurir / Nebojša Mandić

Samo koji mesec kasnije, kad je Lula upisala fakultet, a Bata otišao u vojsku, dogovorili su da se venčaju.

Nakon toga počinje njihova bajka koja je trajala pune 64 godine. Imali su sina Miljka i ćerku Jelenu i šestoro unučadi koje je Bata obožavao.

Lula je svojevremeno pričala da su oboje bili veoma temperamentni i da je uvek među njima postojala ogromna energija, sve do samog kraja Batinog života.

- Od samog početka smo uspeli da kanališemo našu ljubav i da je koristimo kao zajednički neiscrpan rezervoar emocija i snage. Naša ljubav je učinila da se osećamo kao jedno biće, prolazeći kroz sve lepe i teške trenutke. Uvek smo verovali u sebe, u nas, zadovoljavajući se malim, a suštinskim stvarima u životu, ceneći svaki dan - pričala je Lula.

Njih dvoje zakleli su se na večnu ljubav na praznik Velika Gospojina 28. avgusta 1960. godina, a Batina unuka Dina je na svom Instagramu objavila njihovu nikad viđenu fotografiju sa venčanja. Međutim, Miljko Živojinović, sin našeg čuvenog glumca, otkrio je da se njegov otac nikada nije venčao u crkvi sa Lulom.

1 / 7 Foto: Printscreen Youtube / Klasik TV

- Bili su venčani samo u opštini jer im crkveni brak nije bio toliko važan. Kasnije su razmišljali da ipak obave venčanje u crkvi na proleće 2016. godine, ali ih je u tome sprečila Batina bolest, a zatim i smrt... - izjavio je Miljko.

Čuveni Valter je prelepo pričao o svojoj saputnici i lepšoj polovini.

- To što jesam dugujem njoj! Ona me je održala. Da ona nije bila pored mene, ne bih bio to što jesam. Ona me je održala. Sve što je lepo u životu došlo je sa njene strane. Ona je imala viziju kako to lepo treba da bude - da me poštedi, da mi da energiju, da me hrani... I nikad se nisam zaljubio u drugu ženu - rekao je Bata jednom prilikom.

I nikad se nisam zaljubio u drugu ženu - govorio je sa ponosom Bata.

Sa druge strane, Lula je sa istim žarom govorila o svom suprugu i ujedno i ljubavi svog života.

- Otkad znam za sebe Bata je bio uz mene. Već u najranijem detinjstvu on je bio deo mog života. Poznavao se s mojim starijim bratom, ista su generacija. Zajedno smo odrastali i sazrevali, osnovali porodicu, deca su brzo došla. Sve je išlo spontano i normalno, čini mi se da drugačije nije ni moglo biti - rekla je svojevremeno Lula.

Bata Živojinović napustio nas je 2016, a njegova Lila 3 godine kasnije, posle kraće i teške bolesti-

(Stil /Glossy / Telegram.hr)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs