ONA JE BILA NAJVEĆA LJUBAV ARSENA DEDIĆA: Ludo ju je voleo i čekao do iznemoglosti, malo ko će doživeti ono što su ONI

Onako kako su se voleli Arsen Dedić i Gabi Novak malo ko može, a samo je smrt mogla da ih rastavi.

Ljubav
ONA JE BILA NAJVEĆA LJUBAV ARSENA DEDIĆA: Ludo ju je voleo i čekao do iznemoglosti, malo ko će doživeti ono što su ONI
Foto: Printscreen Youtube / vinyldaewo

Gabi Novak i Arsen Dedić živeli su u skladnom braku 42 godine, a on je često naglašavao kako su mu upravo godine provedene uz Gabi bile najlepši deo života. Legendarni kantautor, pesnik i šansonijer umro je u 78. godini života u avgustu 2015.

Arsen je za svoju dragu imao najlepše reči, koje može da uputi samo muškarac koji je istinski zaljubljen.

"Ne, nije bilo "groma", sve je išlo polako, prošli smo put prijateljstva, bili smo jedno drugom brat i sestra i jednog dana oboje shvatili kako smo jedno drugom "namrijeti"– govorio je Arsen.

Kako je i očekivano, muzika ih je spojila. Kako je i sam za sebe govorio, Arsen je bio estradni umetnik u začetku, dok je Gabi već imala izgrađenu karijeru, koju je upotpunila i radom sa čuvenim Luisom Armstrongom. Pre zajedničke turneje, saznaje se za njihovu ljubav.

Čuveni dvojac je pre svog susreta davne 1958. godine, ispred bivšeg televizijskog studija, na uglu zagrebačke Šubićeve i Zvonimirove ulice, imao naizgled izgrađene i srećne živote sa svojim dotadašnjim partnerima. Oboje su u to vreme bili u braku, ali je i pri prvom susretu bilo jasno da je neminovno da njihove životne priče postanu isprepletene. Tako se i desilo. Uskoro roditeljii Matije i skori supružnici, započeli su zajednički život.

Ostalo je istorija. Par se upustio u zajedničku borbu sa životom, kako privatno, tako i poslovno. Nisu ih zaobišli problemi, gubici, razne poteškoće, ali su zajedno istrajali bezuslovnom podrškom i ljubavlju, koje su gajili jedno ka drugom. Gubitak prvog deteta, požar u kući, sve loše što se dešavalo njemu, kao i njoj, bilo je podnošljivo i rešivo, zahvaljujući odnosu koji su negovali.

Gabi bi govorila da će ga štititi svom snagom do kraja, bez obzira na nedaće koje ih zadese usput. Tako je i bilo. Ostala je uz Arsena do njegove smrti. Arsen bi govorio da se takva ljubav planirati ne može, niti su na tome radili. Ljubav im se jednostavno desila.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs