"ODABRALA SI DA MU ODUZMEŠ SVE, ALI NA JEDNO NISI RAČUNALA": Beograđanka frapirala ljubavnicu svog muža šok pismom

Prevarena žena poslala je ljubavnici šok pismo prepuno emotivnih detalja.

Ljubav
"ODABRALA SI DA MU ODUZMEŠ SVE, ALI NA JEDNO NISI RAČUNALA": Beograđanka frapirala ljubavnicu svog muža šok pismom
Foto: Shutterstock

Naime, jedan dan je u svom mejlu pronašla poruku od bivše ljubavnice njenog muža. Uprkos tome ona se i dalje borila za svoj brak, ali detalje koje je saznala ipak nije mogla da zanemari i na kraju se razvela.

Onda je odlučila da odgovori ljubavnici, te je napisala sledeće:

Na današnji dan, pre tačno godinu dana, primila sam tvoj mejl, koji je imao razarajući učinak na živote mnogih. Moj, život mog supruga, naših prijatelja, porodica... Često se pitam šta ti je u tom trenutku prolazilo kroz glavu, da li je to bila osveta muškarcu koji ti je slomio srce ili si to želela da uradiš njegovoj ženi. Obzirom na količinu detalja, imam osećaj da je mejl napisan kako bi naneo bol. Znala si šta bi žena trebalo da čuje kako bi njen brak došao do tačka sa koje nema povratka i poslala mi to, udarac po udarac.

Žena, Devojka
foto: Shutterstock

Pitam se koliko si znala o meni. Znam da si me potražila na internetu, čitala moj blog, videla moje slike. Jesi li znala da ću biti na poslu kada budem primila tvoj mejl, pod nazivom Tvoj suprug? Da, on je to bio i tehnički još uvek jeste. Pitam se da li ga i dalje zoveš bivšim dečkom. Toliko je bizarno to što je muškarac kojeg sam toliko initmno poznavala u svom životu imao drugu za koju nisam ni znala da postoji.

Mogu iskreno da kažem da nisam. Verovatno je trebalo. Pitala sam ga, ali duboko u sebi nikada nisam verovala da to nama može da se dogodi. Nas dvoje smo bili čvrsti kao stena. I to sam stvarno i mislila. Imali smo šestomesečnu ćerku i on je dosta putovao zbog posla. Naravno da je sve to bilo teško, nismo bili povezani kao ranije, ali sam želela da bude uz mene sve dok ne postane lakše.

I mislim da bi mi on to i učinio, da se ti nisi pojavila.

Ne interesuje me krivica i nisam sposobna da mrzim. Nije me briga ko je kriv. Verujem da se sve događa sa razlogom i da je za sve nas ovo bitna životna lekcija. Mogu samo da zamislim kako je tebi bilo, obzirom da živiš u malom gradu. Jedne večeri zgodan frajer ušeta u tvoj bar, kako bi popio piće. Moj suprug je duhovit i šarmantan. Jasno mi je zašto si pala na njega.

I dok je tako dolazio svake večeri, pričao ti o tome kako mu je teško kod kuće sa malim detetom, jer više nije u centru pažnje. Sve što je trebalo da uradiš jeste da ga saslušaš, pružiš mu ono što je smatrao da mu ja više ne pružam, i uskoro je bio tvoj. Razumem, i ja sam se zaljubila u njega sa druge strane šanka.

Ponekad se pitam da li je zapravo pokušao da nađe ono što je izgubio u meni. Nekad sam bila slatka plavuša u kratkoj suknji koja je služila piće u njegovom omiljenom pabu. Deset godina kasnije bila sam mama u trenrci i koja je cele noći bila budna zbog deteta, sa podočnjacima. Trebalo je da voli i tu verziju mene. I voleo ju je, ali mu je nedostajala ona devojka koja je sve vreme bila posvećena njemu. To je ono što si mu ti dala.

Na neki način mi je drago. Žalila sam ga zbog svih onih noći koje je sam provodio u hotelu, odvojen od svoje porodice. Ali nije bio sam. Bio je sa tobom. Proveo je svoj rođendan sa tobom. Ti si ga tešila kada smo uspavali našeg voljenog psa. Volim tog muškarca dovoljno da mi bude drago što je uspeo da pronađe ljubav u tim trenucima, iako ona nije dolazila odakle bih ja to želela.

Verovala si da će me ostaviti zbog tebe. Ali nije. Izneverio te je. Naša ćerka je rasla, stvari su postale mirnije. Ponovo je u meni video ženu u koju se zaljubio pre toliko godina. Kladim se da te je to povredilo. Imala si izbor. Mogla si da ga pustiš da krene dalje i da pokuša da popravi svoj brak ili si mogla da mu oduzmeš sve. Odabrala si drugu opciju.

Trudili smo se da popravimo brak, ali jednostavno nije išlo. Ja sam jednostavno postala drugačija. Svi oni mali detalji su krivi za to. Reči i slike koje su se urezale u moj um. Verujem da si znala da će se to desiti.

On i ja smo sada dobro. Na neki način nikada nismo bili bliskiji. Mnogo smo naučili jedno o drugom u toku svega ovoga. Iako smo krenuli dalje sa našim životima, još uvek gajimo osećanja jedno prema drugom, a to ima pozitivan uticaj na našu ćerku. To nam niko nikada neće oduzeti.

Nadam se da si krenula dalje sa svojim životom, i iz svega ovoga naučila lekciju i pronašla mir, kao što sam i ja.

(Stil/ Informer)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs