ŠTA ŽENE U 50-IM ŽELE OD SVOJIH PARTNERA? Ono što im je na vrhu liste, za devojke u 20-im je nezamislivo

Žene od pedesete godine tačno znaju za čime tragaju na ljubavnom planu

Ljubav
14:55h Autor:
ŠTA ŽENE U 50-IM ŽELE OD SVOJIH PARTNERA? Ono što im je na vrhu liste, za devojke u 20-im je nezamislivo
Foto: Profimedia

Razlika u godinama ne samo da se svodi na brojeve, već se često razlikuju i mišljenja i stavovi u različitim fazama našeg života. Žene u 50-im jasno znaju šta žele, na njihovoj strani je prvenstveno iskustvo.

Istraživanje je sprovedeno prateći društvene mreže i platforme za upoznavanje, gde se ponekad jasno vidi šta žene najviše privlači i šta stalno traže.

Na vrhu liste je uvek iskrenost

Na nekim platformama za upoznavanje, pogledano je više od dva miliona profila i više od 230 miliona poruka da bi saznao šta žene i muškarci traže od svojih partnera i u kojoj meri su se njihovi zahtevi i ideali promenili u 30-im, 40-im i 50-im godinama. U slučaju ispitanih muškaraca, fokus se više pomerio ka ljubavi i romantici, a šta je sa ženama?

Bez obzira na godine, svi uzrasti žele da njihov partner bude iskren, što niko ne osporava da je iskrenost dobra za vezu. Ali dok se žene različite starosti slažu oko ove osobine, postoje velike razlike u zahtevima koji dolaze kasnije.

Emir Kusturica, Monika Beluči
foto: mage Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Žene od pedesete i posle traže zabavu, humor i druželjubivost u svom partneru. Prema rezultatima studije i žene starije od 40 i 50 godina žele džentlmena, odnosno nekoga ko se prema njima odnosi sa poštovanjem i pruža im pažnju.

Žene ovih godina su svesne sebe, ali isto tako i koga žele kraj sebe

Dame u 50-im godinama ne žele da troše vreme na nekoga ko se ne poklapa sa njihovom idejom partnera. One će bez pogovora reći šta im odgovara, a šta ne.

Vrlo su samostalne, izgradile su svoj život, sa svojim interesovanjima, hobijima, prijateljima, karijerom i ne žele da zamene ove stvari partnerom, prenosi "Brigitte.de"

Žene u 50-im jasno znaju šta žele

Žene u 50-im su imale više vremena da upoznaju sebe tokom svog života, što im potencijalno daje veću verovatnoću razumevanja svojih granica, potreba i želja. Mogu biti direktnije u komunikaciji i jasno i glasno reći šta žele, što može biti korisno ako volite direktnog partnera.

Dženifer Lopez
foto: Profimedia

Žene u 50-im mogu da nauče svoje partnere životnim lekcijama

Kada stupite u odnos sa ženama u 50-im možete naučiti informacije o njihovom životu koje vam mogu biti korisne. Na primer, mogu vam preneti ono što su naučili o seksu, odnosima, raskidima, braku i izazovima.

One mogu da budu emotivno inteligentnije

Žena srednjih godina možda je iskusila nekoliko izazova u životu i naučila iz njih. Vremenom, možda je pronašla načine da bude emocionalno inteligentna i povezane sa svojim osećajima. Možete smatrati ovu osobinu korisnom ako želite da se zabavljate sa nekim ko je otvoren u vezi sa svojim emocijama. Međutim, ljudi svih uzrasta mogu biti emotivno inteligentni.

Ona je više nezavisna

Za mnoge ljude, zrelo doba dolazi sa većim stepenom samostalnosti, emocionalno i finansijski. Ovi vidovi nezavisnosti mogu olakšati mlađem partneru potrebu za brigu o nekome. Međutim, dinamika odnosa može biti različita u svim uzrastima, i mnoge mlade žene takođe su nezavisne.

Ketrin Zita-Džouns
foto: Profimedia

Veze bez obaveze im nisu strane

Ako tražite opuštenu vezu sa ženom u 50-im, možda ćete primetiti da one koje su prošle kroz razvod ili ostavile prethodne partnere ne traže ozbiljnu vezu. U tim slučajevima, opuštena veza sa razlikom u godinama može ponuditi opciju opuštenog dejtanja i zabave bez "priloženih uslova". Međutim, imajte na umu da mnoge zrele žene nemaju porodice ili prethodne razvode, i mnogi zreli muškarci traže dugoročne veze. Ovaj faktor može biti ličan.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs