NJOJ JE GORAN BREGOVIĆ POSVETIO PESMU "BITANGA I PRINCEZA": Bila je lepa kao san, a vezu je upropastila njena ljubomora

Osamdesete godine prošlog veka obeležile su mnoge lepe žene, a ona koja je nosila titulu jedne od najlepših bila je Ljiljana Tica

Ljubav
13:27h Autor:
NJOJ JE GORAN BREGOVIĆ POSVETIO PESMU "BITANGA I PRINCEZA": Bila je lepa kao san, a vezu je upropastila njena ljubomora
Ljiljana Tica, Foto: Printscreen Youtube - Prostorni Aktivista

Ljiljana Tica, omiljena manekenka u bivšoj Jugoslaviji, osvajala je srca svojom neodoljivom pojavom i prirodnim šarmom. Njen neodoljivi izgled bio je magnet za modne kuće koje su se nadmetale da je imaju u svojim revijama.

Nije ostala samo u svetu mode, dobila je priliku da zakorači i na filmsko platno te se pojavila u filmu "Vojnikova ljubav" 1976. godine, delila je kadar s Vojom Brajovićem, Dragomirom Bojanićem Gidrom i Aleksandrom Berčekom. I dok su mnogi muškarci sanjali o osvajanju njenog srca, samo je nekolicini to zaista pošlo za rukom.

Njena prva ljubav iz mladosti, s kolegom Momom Jakovljevićem, danas poznatim hirurgom, bila je ispunjena zabavom, anegdotama i smehom. Međutim, posebno značajnu ulogu u njenom životu imala je veza s poznatim muzičarem Goranom Bregovićem.

Od Ljiljane nije bilo lepše, govorili su njeni savremenici, a Goran Bregović nije mogao da odoli lepoti i šarmu najtraženijeg modela toga doba. Njih dvoje su zajedno proveli dve godine, a istina o njihovoj vezi isplivala je nakon što su se rastali.

Iako su se pojavile priče da je on pokušao da izbegne tu vezu, ipak joj je posvetio nezaboravnu pesmu "Bitanga i princeza". Ljiljana je sama priznala da su njih dvoje imali vrlo turbulentan odnos, s obzirom na to da je bila izrazito posesivna i ljubomorna, što mu nije odgovaralo dok je gradio svoju karijeru. Raskinuli su zbog njenih emotivnih zahteva koji nisu išli u korak s njegovim profesionalnim usponom.

Pobedivši na izboru Elite lice godine časopisa "Bazar", Tica je otputovala na svetsko takmičenje lepote u Akapulko. To joj je otvorilo vrata svetskih modnih agencija, među kojima je bila najprivlačnija ona iz Minhena zbog koje se 1983. godine tamo preselila, piše scena.hr.

Na jednom gala prijemu upoznala je čoveka za kojeg se udala, tadašnjeg direktora marketinga nemačkog izdanja časopisa "Elle". Venčali su se 1987. godine na Hvaru, gde je obavljeno i crkveno venčanje. Ona je u 46. godini rodila sina Lenija i to je bila najveća sreća u njenoj porodici. Od tada je njen život dobio novi smisao. Danas se Ljiljana Tica bavi biznisom vezanim za gastronomiju.

(Azra)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs