JEDNA OD NAJLEPŠIH BEOGRAĐANKI SE NE MENJA, SLIKA IZ 1966. TO DOKAZUJE: A ovako UVEK Verica Rakočević osvaja MLAĐE DASE

Verica Rakočević ima 75 godina i živi život punim plućima, rušeći sve predrasude, a prizanje da je oduvek volela mlađe!

Ljubav
14:04h Autor:
JEDNA OD NAJLEPŠIH BEOGRAĐANKI SE NE MENJA, SLIKA IZ 1966. TO DOKAZUJE: A ovako UVEK Verica Rakočević osvaja MLAĐE DASE
Kako je Verica Rakočević uvek osvajala mlađe muškarce?, Foto: Kurir / Nenad Kostić

Naša najuspešnija modna dizajnerka Verica Rakoćevič ne niže samo fenomenalne uspehe u karijeri, već sve impresionira i neverovatnim izgledom u 76. godini! Iako je prošle godine podsetila javnost kako je izgledala kao maturantkinja gimnazije 1966. godine, mnogi se dive upravo njenoj mladolikosti u 8. deceniji.

Oduvek je slovila za jednu od najlepših Beograđanki, a njen stil decenijama kopiraju mnoge žene. Međutim, ono što je izdvaja od svih je nesvakidašnja energija kojoj pleni na svakom koraku!

Nikada se nije opterećivala godinama i brojevima iz lične karte. Ona i dan-danas živi život punim plućima i izgleda fenomenalno, a tome je sigurno doprinelo i uživanje u ljubavi s 35 godina mlađim kompozitorom Veljkom Kuzmančevićem.

Čitav njihov odnos, od samog početka, nije podređen društvenim normama.

— U trenerci smo otišli u opštinu da se potpišemo, a onda smo se vratili da se spremimo za slavlje koje smo organizovali na splavu. Pošto Veljko ima averziju prema svemu što je luksuz ili potpada pod džet-set predložio je da raspalimo roštilj i napravimo pljeskavice i ćevape, a da umesto fensi kolača poslužimo šampite i krempite.

Verica Rakočević
foto: Kurir / Sonja Spasić

Verica je svesna svojih godina, ali to ne znači da je one sputavaju u bilo čemu:

― Vrlo sam svesna svojih godina i trudim se da ih nosim u skladu sa energijom koju imam. Uopšte ne pripadam onoj kategoriji žena koja će se takmičiti sa mlađima, to mi je primitivno. Ogorčena sam na činjenicu da žena kada napuni 35, 40 godina mora da nosi kratku kosu, haljine duge do zemlje, ne sme da joj se vidi nijedan delić tela. To je glupost, treba da se oblačite onako kako se osećate ― istakla je Verica za Kurir TV.

Uvek je imala mlađe muškarce

Trenutno uživa u braku sa 35 godina mlađim kompozirorom Veljkom Kuzmančevićem, dok iza sebe ima još dva braka.

Njen prvi suprug je Boran Karaman sa kojim ima ćerku Elenu. Bivšeg stjuarda JAT-a živi u Londonu i retko se pojavljuje na ovdašnjim gradskim zbivanjima.

Direktor u jednoj britanskoj kompaniji, a iz drugog braka dobio je sina Dorjana.

Verica Rakočević
foto: Instagram / Verica.rakocevic

- Život nam je podvojen između Beograda i Londona gde mi živi otac, a ja pored našeg imam i englesko državljanstvo – rekla je svojevremeno Elena u intervjuu za Story.

Sa Vericom se ne druži, ali su ostalu u dobrim odnosima.

- Mi se ne družimo, nemamo potrebe, prosto ne vidim da bi bilo i prirodno da se družimo, ali je prirodno i civilizovano da razgovaramo i poštujemo i uvažavamo jedni druge. On je bio najlepši stjuard na aerodromu u Beogradu. Čuveni Boran Karaman, poznat po svojoj lepoti. Sa njim je sada Dario, Elenin brat po ocu, koji je kao moje dete - rekla je dizajnerka jednom prilikom i dodaje da je rađala decu samo onim muškarcima koje je obožavala:

- Muškarci su me voleli i nikom nisam bila prolazna avantura. Nikad ne bih imala decu s muškarcem koga ne obožavam. Čudne su devojke koje rađaju decu sa nesrećnim matorim čičama u nadi da će im život biti lep, a ne mogu da ih vide očima i jedva čekaju da im se nešto najgore desi. Ljubavni odnos je banalizovan, toliko da se uglavnom svede na intimne odnose - rekla je Verica jednom prilikom.

Verica Rakočević
foto: Instagram / Verica.Rakocevic

I sa drugim suprugom Zoranom Rakočevićem, s kojim ima ima ćerku Milenu i sina Miodraga, se razišla bez skandala.

Priznaje da je nikada nisu zanimali stariji muškarice, već je svojojm energijom uvek privlačila mlađe.

- Ljudi preskoče nekoliko stepenika, uskoče odmah u završnu fazu, nesvesni šta su se u međuvremenu izgubili. I da, ne stidim se da priznam da sam uvek bila sa muškarcima mlađim od sebe. Ozbiljniji, stariji muškarci oženjeni su svojim karijerama. Muškarac mora da bude i lider i autoritet. A biti autoritet drugom autoritetu jako je teško. Zato se nisam interesovala za starije, niti oni za mene. Od prvog muža starija sam godinu dana, od drugog pet, a od jednog mog muškarca 15 godina. Moj mladi duh ne priznaje stereotipe.

Gde su danas naslednici Verice Rakočević?

Dizajnerku Elenu Karaman, ćerku kreatorke Verice Rakočević, često imate priliku da vidite u medijima. Manje je poznato da Verica Rakočević ima iz još jednu ćerku — Milenu, koja neodoljivo podseća na dizajnerku.

O životu Milene Rakočević jako se malo zna. Ona je devedesetih otišla u Ameriku, gde je izgradila karijeru modnog fotografa. Uspešno vodi svoj posao, slika brojne modne kampanje, ali retko dolazi u Srbiju.

— Milena je sasvim drugačija. I ja sam bila opuštenija u svom pristupu njoj. Sećam se da je kao devojčica danima plakala kada sam joj najavila da se spremi jer ćemo se slikati za novine. Verovali ili ne, nakon što je u roku diplomirala, ja nisam znala da Milena radi za Elle. Niko nije znao da je moja ćerka. Nijedan intervju u životu nije pristala da da. I dan-danas, svi znaju ko je Milena Rakočević, ali niko ne zna kako ona izgleda. Na javnim skupovima me izbegava. Devojka jednostavno pobegne — rekla je jednom prilikom za jedan magazin ponosna majka Verica.

Sin Verice Rakočević, rođen je 1980. godine, tri godine ranije od njenog supruga Veljka, a njihovu vezu i brak podržao je jednostavnim gestom - tako što se pojavio na njihovom venčanju 2013. godine, jedini od Veričine troje dece. Dok sestra Miodraga Rakočevića, Veričina ćerka Milena živi u Americi, on je u srpskoj prestonici i nikada se ne eksponira.

Miodrag Rakočević
foto: Kurir / Damir Dervišagić

Takođe, Miodrag se svojevremeno ostvario u ulozi oca, pa je tako kreatorka dobila i šesto unuče, što je čini neizmerno srećnom i ponosnom na sina. Nije poznato široj javnosti čime se sin Verice Rakočević bavi, ali sudeći po fotografiji lep i markantan izgled, kao i manire, nasledio je upravo od majke.

— Sve sam ih vaspitavala na isti način, ali raznolikost njihovih karaktera je očigledna. Ima lepote u tome. Elena je imala, ako tako mogu da kažem, tu vrstu nesreće da se jako mlada uda za veoma poznatog muškarca — navela je jednom prilikom kreatorka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs