Nikad nije kasno

GOVORILI SU JOJ DA JE "RUŽNA KAO LOPOV" I "ŽENA SA VELIKIM KLJUNOM": Jedan čovek ju je ubedio da je najlepša na svetu

Životna priča Barbare Strejsend je toliko zanimljiva da ne znamo zašto još uvek nije snimljen film po njoj

Ljubav
Autor:
GOVORILI SU JOJ DA JE "RUŽNA KAO LOPOV" I "ŽENA SA VELIKIM KLJUNOM": Jedan čovek ju je ubedio da je najlepša na svetu
Životna priča Barbare Strejsand, Foto: Profimedia

Barbra Strejsend, "teška" 400 miliona dolara, sinonim je za uspeh. Međutim, njen put do vrha nije prošao bez prepreka, uključujući i oštre kritike na račun izgleda.

Ipak, na kraju je uspela da pronađe nekoga ko će da je voli i na pravi način prati kroz život. Sadašnji suprug Džejms Brolin joj je pomogao da prevaziđe nesigurnosti nakon što su je nazvali „ružnom“

Barbri nikada nije bilo lako.

Od odrastanja u Bruklinu do globalne senzacije, uspon Barbre Streisand do slave nije prošao bez velikih izazova. Izgubivši oca od epilepsije kada je imala jednu godinu, njena porodica i ona su se borili da sastave kraj s krajem.

Živeći u malom jednosobnom stanu, buduća ikona i njena majka delile su krevet, dok je njen brat spavao pored njih, u krevetu na rasklapanje. Ali Barbra se nije predavala sudbini, njena otpornost nije poznavala granice.

Konačno su uspeli da iznajme malo veći stan za 105 dolara i to je bio značajan korak napred.

Barbra Strejsend
foto: © barbrastreisand / Instagram

Bez obzira na prepreke koje su je pratile od rođenja, postala je proslavljena pevačica, tekstopisac, glumica i reditelj i osvojila je puno nagrada.

Uprkos finansijskim poteškoćama, Streisand je pronašla radost u jednostavnosti života. Tokom detinjstva, njena kreativnost je cvetala, a mašta divljala.

Kako njena porodica nije imala dovoljno novca da bi se kupovale igračke, Barbra ih je sama pravila, a među njima je bila i lutka od boce sa toplom vodom. Jedna negovateljica je isplela džemper i šešir za ovu jedinstvenu kreaciju, ostavivši Barbru duboko dirnutu. Toga će se sećati do kraja života, rekla je u intervjuu sa Oprom Vinfri.

Barbara Strejsend
foto: Profimedia

Bilo joj je još teže kad je pošla u školu i kasnije, kad je rešila da uplovi u filmsku industriju.

Barbra se nije suočavala samo sa izazovima kod kuće, već je trpela i okrutno ponašanje učenika u školi zbog svog izgleda. Vršnjaci su joj se rugali zbog nosa, nazivajući ga „velikim kljunom“, na tapetu je bila i zbog ogromnih akni koje je prikrivala teškom šminkom.

Kako je odrastala, maltretiranje se nastavilo. Uprkos tome što je prepoznata po svom talentu, mnogi su govorili da je neprivlačna jer je koščata i ima i ukrštene oči.

Čak i nakon što je uspešno zakoračila u industriju zabave, vlasnik jednog pozorišta je primetio:

„Ona je veoma talentovana, ali nije privlačna. Teško da će od nje nešto biti“.

Uprkos svom teškom radu, optuživana je i da je nepoverljiva, komplikovana, iskompleksirana...

Ali koliko god joj je bilo teško, nikada nije odustala od svojih snova.

Barbra Strejsand
foto: Profimedia

Njena karijera obuhvata impresivnih šest decenija, uprkos brojnim izazovima i uvredljivim komentarima koji su je pratili tokom života. Od nastupa na Brodveju do igranja u filmovima, multitalentovana umetnica uspela je da ostavi trag. Oborila je rekorde kao najprodavaniji izvođač i postala prva umetnica koja je imala album broj jedan u šest uzastopnih decenija. Njeni koncerti su zaradili stotine miliona, učvršćujući njen status prave ikone u svetu zabave.

I sve vreme, Barbra je bila i ostala okružena bezuslovnom ljubavlju svog muža.

Više od 26 godina, Barbra Streisand i Džejms Brolin su u srećnom braku. Njihova ljubavna priča počela je na sastanku koji se dogodio „na slepo“ 1996. godine, kada je slavna glumica i pevačica imala 54, a Brolin 56 godina. Tada su oboje već podigli decu iz prethodnih brakova.

Barbra Strejsend
foto: © barbrastreisand / Instagram

Njihova zajednica je tokom godina samo jačala, dokazujući da prava ljubav pobeđuje svaku prepreku.

Ljubavna priča Barbre Strejsend i Džejmsa Brolina nastavila je da cveta od upoznavanja i nakon dve godine zabavljanja razmenili su zavete na prelepom venčanju u dvorištu svog doma u Malibuu.

Brolin, koji se osećao neverovatno srećnim što je, iako malo kasnije, pronašao ljubav svog života, objasnio je zašto je to tako:

„Svaka noć je nova avantura. Spavanje je gubljenje vremena. Jedva čekam da je vidim ponovo ujutru.”

Muževljeva podrška i ljubav pomogli su joj da sagleda svoju lepotu.

Barbra Strejsend
foto: © barbrastreisand / Instagram

Brolin voli svoju ženu zbog njene otvorene prirode i što ga je ohrabrila da prihvati nove izazove. Oni efikasno komuniciraju, izbegavaju da jedno drugom okrenu leđa tokom svađa i iznenađuju jedno drugo slatkim gestovima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs