"TO NIJE ŽENA, TO JE SNEŽNA KRALJICA" ISPRIČAO JE ON NOVINARIMA: Kako je propala najlepša ljubavna priča 20. veka?

Katrin Denev smatra se jednom od najvećih glumica svih vremena, a ova velika diva za dva dana proslaviće svoj 79. rođendan

Ljubav
Autor:
"TO NIJE ŽENA, TO JE SNEŽNA KRALJICA" ISPRIČAO JE ON NOVINARIMA: Kako je propala najlepša ljubavna priča 20. veka?
Ketrin Denev i Rože Vadim, Foto: Profimedia

Ketrin Denev bila je velika zavodnica, glumica sa neverovatnom harizmom, ali imala je samo jedan brak i to sa Dejvidom Bejlijem.

Međutim, danas vam donosimo priču o tome kako se u nju zaljubio režiser Rože Vadim.

Bilo je to ovako:

Čuveni francuski režiser Rože Vadim voleo je glumicu Katrin Denev, misterioznu glumicu o čijem se privatnom životu i danas malo zna.

Rože nije razumeo gotovo ništa o njoj. Razumeo je samo da je voli.

Kada su se rastali, rekao je da ona nije žena, već snežna kraljica. Uvek hladna, uvek u formi, uvek savršena.

Vadim je javnosti otkrio da Katrin čak i spava sa veštačkim trepavicama, da se boji da će se on probuditi i videti da ona nije tako lepa. Katrin nikada ništa nije rekla o tome.

Glumici je bilo žao što se Vadim nije lepo ponašao, što nije umeo da se kontroliše. Ali i ona je volela njega.

Filmski režiser Rože Vadim bio je čuveni srcelomac koji je legendarnoj Brižit Bardo slomio srce. Tada 32-godišnji zavodnik pojavio se na jednom modernom mestu i primetio lepu devojku koja igra čarlston, koji je odjednom ponovo bio u modi. I mlada Katrin bila je očarana njegovim osmehom, načinom na koji ju je gledao.

"Vadim je najverniji čovek kojeg sam ikad upoznala. Ljudi se smeju kada ovo kažem", govorila je kasnije Katrin.

Uplovili su u ljubavnu vezu i ona više ništa nije radila bez konsultacije sa njim. Rožeov autoritet bio je primetan u svim sferama njenog života. Pomogao joj je da nauči kako da se lepše oblači, šta da uradi sa kosom... On je taj koji je insistirao da se Katrin ofarba u plavo.

Ali, onda je jednog dana prelepa devojka koja ga je u svemu slušala postala misteriozna žena sa jasnim ciljevima. Kada se jednom prilikom vratio sa puta, očekivao je kao i uvek pitanja, zagrljaje, poljupce. Dočekala ga je ćutljiva Katrin sa pogledom nekog ko mora nešto važno da mu kaže.

Rože je mislio da će reći da je zaljubljena u drugog, ali ona je rekla: Želim dete!

Iako je znala da će to biti njihov kraj, Katrin je želela da bude majka, ne samo supruga. Tako je i bilo, ali ne odmah. Rože nije želeo decu, ali je ispunio želju Katrin.

"Majka nikada nije sama, a muškarci dolaze i odlaze", govorila je filmska diva.

Rože i Katrin dobili su sina Kristijana Igora Kristofa i ubrzo nakon njegovog rođenja, Katrin je počela da oseća da je Rože ispunio svoju poslednju ulogu u njenom životu. Sada je on bio taj koji se nadao da će ih dete zbližiti posle svih laži i žurki bez kraja, od kojih Vadim nije odustajao.

Plašio se njene nepopustljivosti.

I posle svega, grlili su se, mirili brzo nakon svađe, poštovali jedno drugo, ali ljubav je jednostavno bila ranjena, i na kraju je nestala. Samoća ju je pobedila. Jednog dana, Rože je došao kući i zatekao Katrin kako se pakuje. Rekla je da više ne može da živi tako. Kada ju je pitao kuda će, ćutala je i odmahivala glavom.

Uskoro je saznao kome je otišla - njeno srce osvojio je rok muzičar Džoni Holidej, o čemu su ubrzo sve novine pisale...

1 / 7 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs