Zanimljivosti

LJUBAVNI ŽIVOT BORISA TADIĆA: Evo kako živi nakon 2 razvoda!

Evo kako danas živi Boris Tadić

Ljubav
Autor:
LJUBAVNI ŽIVOT BORISA TADIĆA: Evo kako živi nakon 2 razvoda!
Foto: Profimedia

Za Borisa Tadića su govorili da je najlepši predsednik neke države. Zbog toga je dobio nadimak "srpski Džordž Kluni". Bivšem predsedniku ta titula nije smetala, pa su je svi rado koristili.

Boris Tadić je rođen 1958. godine u Sarajevu. Njegov pokojni otac Ljubomir Tadić je bio profesor filozofije, akademik i član Srpske akademije nauka i umetnosti. Borisova majka Nevenka, rođena Kićanović je neuropsihijatar. Ljuba i Nevenka su se upoznali tokom studija u Sarajevu. Kratko su živeli u Beogradu, gde se rodila Borisova starija sestra Vjera, a zatim u Parizu, piše Biografija.org

Ponovo su se vratili u Sarajevo, a kada je Boris imao tri godine, porodica se preselila u Beograd. Odrastao je na Dorćolu, u Jovanovoj ulici. Završio je Osnovnu školu Pera Popović-Aga (današnja Osnovna škola Mika Petrović Alas), Prvu beogradsku gimnaziju i Filozofski fakultet u Beogradu, na Katedri za kliničku psihologiju.

Boris Tadić
foto: Profimedia

Diplomirao je socijalnu psihologiju, naučnu disciplinu koja se bavi društvenim ponašanjem ljudi i njihovim interakcijama. Kao dečak je igrao šah sa Dragoljubom Mićunovićem i učestvovao je u filozofskim, intelektualnim i političkim debatama koje je njegov otac vodio sa Dobricom Ćosićem, Mihajlom Markovićem, Kostom Čavoškim i drugima. Kada je bio tinejdžer, igrao je vaterpolo za VK Partizan, ali je morao da odustane zbog upale bubrega. Voleo je košarku i vozio je bicikl, dok se u skijanju i tenisu nije proslavio iako su ga interesovali i tim sportovi. Tokom studija je uhapšen jer je učestvovao u demonstracijama zalažući se za oslobađanje uhapšenih studenata. Proveo je mesec dana u kaznenom zatvoru u Padinskoj Skeli. Sa 22 godine je otišao od kuće i počeo je da živi sa tadašnjom devojkom Veselinkom. Prodavao je studentsku i omladinsku štampu po restoranima, kao i lutke koje je sam pravio.

Pre nego što se aktivno uključio u politiku Boris Tadić je radio kao novinar, klinički psiholog u vojsci i profesor psihologije u Prvoj beogradskoj gimnaziji. Bio je razredni starešina srpskog političara i diplomate, Vuka Jeremića.

Tokom njegovog mandata nije tajna da je bio miljenik mnogih žena. Uvek ozbiljan, Tadić je bio pravi porodični čovek, veran tadašnjoj supruzi.

Boris Tadić se dva puta ženio. Prva supruga mu je bila novinarka Veselinka Zastavniković, poreklom iz Osijeka, sa kojom je bio u braku od 1980. godine do 1996. godine. Ona je od 2002. godine bila iskušenica, a 2007. godine se zamonašila u Pećkoj patrijaršiji kao monahinja Irina.

1997. godine se oženio Tatjanom sa kojom ima ćerke Mašu i Vanju. Tatjana, rođena Rodić, je poreklom iz Knina i po obrazovanju je inženjer građevine. Ranije je imala privatnu firmu, ali se posvetila vaspitanju njenih i Borisovih ćerki. Par se razveo 2019. godine.

Boris Tadić danas ima 64 godine i živi povučen život. Trenutno se ne zna da li je u emotivnoj vezi.

Boris Tadić
foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs