naučnici otkrivaju

Muško-ženska prijateljstva: Stvarnost ili samo mit? (ANKETA)

Naučnici potvrdili da ženama seksualna privlačnost otežava prijateljski odnos

Zanimljivosti
Autor:
Muško-ženska prijateljstva: Stvarnost ili samo mit? (ANKETA)
Foto: Profimedia

Rasprava o tome da li postoje muško-ženska prijateljstva traje godinama, a naučnici sa Univerziteta u Viskonsinu odlučili su da pronađu odgovor na to.

Profesorka psihologije Ejpril Blesk Riček sprovela je anketu na 200 dobrovoljaca pitajući ih da li osećaju privlačnost prema svojim prijateljima suprotnog pola.

Žene, obratite pažnju: Ovo su znaci koji će vam otkriti da li muškarac želi sa vama vezu!

Rezultati su pokazali da muškarci češće osećaju privlačnost prema svojim prijateljicama nego žene prema svojim muškim prijateljima, a takođe su skloni tome da veruju da ih njihove prijateljice posmatraju na isti način.

"Verujem da muškarci i žene žele da budu prijatelji i da se upuste u platonski odnos, ali rezultati koje sam dobila pokazuju da ih u tome redovno ometa privlačnost", izjavila je profesorka Riček koja je sprovela ovo istraživanje.

Prijateljstvo posle raskida: Možda tu nikada nije ni bilo temelja za drugarstvo!

Takođe se pokazalo da ženama ovakva problematika mnogo teže pada i da im seksualna privlačnost otežava prijateljski odnos, dok muškarci nemaju problema s tim.

April tvrdi da muško-žensko prijateljstvo zapravo ne može opstati jer takav odnos nije prirodan budući da se radi o relativno novoj pojavi u evoluciji društva.

A sad nas zanima vaše mišljenje:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs