uživanje

9 nezaboravnih ženskih filmova: Ovo morate da pogledate, ali nasamo! (VIDEO)

Kad ostanete same iskoristite priliku i pogledajte ove divne filmove

Zanimljivosti 29.11.2018. - 08:25h Autor: uspesnazena.com
9 nezaboravnih ženskih filmova, Foto: Profimedia

Svaka žena sigurno ima svoje tajne. Kod nekih su te tajne simpatične i bezopasne, a kod drugih su tajne takve da niko za njih ne treba da zna.

 

Mi smo izabrali za vas 9 uzbudljivih filmova o fatalnim tajnama, koje će vam pomoći da iz novog ugla sagledate mnoge stvari.

 

VOLVER (VRATI SE)

 

Komična drama o kulturi mrtvih u Almodovarovom rodnom gradu. Živi i mrtvi egzistiraju zajedno, bez ikakvih problema, izazivajući urnebesne situacije i duboke i iskrene emocije.

 

Tri generacije preživljavaju istočni vetar, vatru, ludilo, sujeverje, pa čak i smrt, zahvaljujući ljubaznosti, lažima i bezgraničnoj energiji.

 

To su Rajmunda, udata za radnika bez posla, koja ima ćerku tinejdžerku, njena sestra Sole, koja je frizerka, i njihova majka, koja je nastradala sa mužem u požaru. Majčin lik se prvo javlja sestri, a onda Sole, mada je važne poslove ostavila Rajmundi i Agustini, svojoj bivšoj komšinici iz sela.

 

Uloge: Penelope Kruz, Karmen Maura, Lola Duenjas, Antonio dela Tore, Blanka Portiljo i Johana Kobo.

 

Filmovi zasnovani na istinitim ljubavnim pričama: Za jedan nikada ne biste pomisili! (VIDEO)
 

Frida


"Frida" je biografska hronika o životu umetnice Fride Kalo, koja je uspela da svoj stalan fizički bol te invaliditet usled povreda zadobijenih u saobraćajnoj negodi, još kao devojčica, prenese u svoj umetnički rad.

 

Sjajan film o sjajnoj ženi, o buntovnoj prirodi, o nezadrživoj želji, o energiji poput nabujalog izvora. Frida je imala 20 godina kada se udala za najpoznatijeg umetnika Meksika, Dijega Riveru, ne tako mladog, bogatog i razvratnog.

 

Ovaj film govori o Fridi, ne samo kao o genijalnoj umetnici, već i kao ženi kojoj su na prvom mestu bili ljubav i porodica. A muzika u filmu zaslužuje posebnu pažnju.

 

Uloge: Alfred Molina, Antonio Banderas, Edvard Norton i Selma Hajek.

 

Top 10: Filmovi i serije o kraljevskim porodicama koje morate da pogledate! (VIDEO)
 

Carol (Kerol)


Priča o romansi između udate žene i prodavačice u robnoj kući, adaptacija romana "Cena soli" Patriše Hejmsit iz 1952.

 

Radnja se odigrava u Njujorku 1952. i opisuje predivnu ljubavnu priču između dve žene – o mladoj fotografkinji i njenoj ljubavnoj vezi sa starijom ženom koja prolazi kroz težak razvod i kojoj preti gubitak starateljstva nad ćerkom iz "moralnih razloga".

 

Uloge: Kejt Blanšet, Runi Mara, Sara Paulson i Kajl Čendler.

 

Filmovi sa negativnim ženskim likovima koje ne smete da propustite: One su lude, seksi i nepredvidljive! (VIDEO)
 

AH-GA-SSI (Sluškinja)


Film "Sluškinja" je inspirisan istorijskim krimi romanom "Džeparoš" Sare Voters.


Tokom tridesetih godina, u Koreji pod japanskom okupacijom, mlada devojka Suki dobija posao kao sluškinja japanske naslednice Hideko, koja živi usamljeničkim životom na velikom seoskom imanju, pod budnim okom nadmenog ujaka Kozukija. Ali, sluškinja nosi tajnu.

 

Ona je džeparoš, unajmio ju je prevarant, koji se pretvara da je japanski grof. Njegov je plan da navede Hideko da se uda za njega kako bi se dokopao njenog bogatstva, a nju bi potom poslao u ludnicu. Deluje kao da se sve odvija prema planu, sve dok Suki i Hideko ne otkriju neke neočekivane emocije.

 

Uloge: Kim Min-Hee, Kim Tae-Ri, Ha Jung-Vu, Čo Jin-Vung…

 

Biografski filmovi koji će nam ostati večna inspiracija: Prijateljstvo, ljubav i tragedija! (VIDEO)
 

 

THE READER (ČITAČ)

 

Radnja filma "Čitač", snimljenog po istoimenom delu Bernarda Šlinka, počinje u posleratnoj Nemačkoj, kada se tinejdžer Mihael Berg razboli, a Hana, nepoznata žena znatno starija od njega, mu pomaže da pronađe put ka ozdravljenju. Njih dvoje počinju strasnu, ali tajnu vezu, produbljenu njenim uživanjem dok joj on čita. Ona misteriozno nestaje, a on ostaje slomljenog srca…

 

Priča nas dalje vodi na suđenje ratnim zločincima, a ljubav prema slušanju nekoga dok čita postaje Hanina optužba, ali i njena mogućnost za spas. Činjenice zna jedino Mihael..

 

Uloge: Kejt Vinslet, David Krog, Ralf Fajns.

 

LOVE & FRIENDSHIP (LJUBAV I PRIJATELJSTVO)


"Ljubav i prijateljstvo" je suptilna komedija o provodadžisanju i slamanju srca.


Film čija radnja se dešava 1790-ih godina prati proračunatu i manipulativnu ledi Suzan Vernon, koja je na zadatku da nađe muža za sebe i svoju napaćenu ćerku Frederiku, u čemu joj svesrdno pomaže i podržava je verna prijateljica Ališa Džonson.

 

Dva mladića, zgodni Redžinald DeKorsi i imućni ser Džejms Martin, ozbiljno im remete planove.

 

Uloge: Kejt Bekinsejl, Kloi Sevinji, Zavijer Samjuel i Tom Benet.

 

THE COURAGEOUS HEART OF IRENA SENDLER (HRABRO SRCE IRENE SENDLER)


Baziran na istorijskim činjenicama film oživljava stradanja Jevreja u okupiranoj Poljskoj tokom Drugog svetskog rata i izuzetne napore socijalne radnice Irene Sendler da spasava jevrejsku decu.

 

Angažujući prijatelje i saradnike, rizikujući vlastiti život, Irena Sendler uspeva da 2.500 dece skloni u sigurne domove, farme i samostane. Iznosila ih je u kolima hitne pomoći, kovčezima, krijumčarila ih prkoseći Gestapou, koji je ipak hapsi i brutalno kažnjava.

 

Irena Sendler, koju su nazivali ženskim Šindlerom jer je spasila na hiljade života, a time i bezbroj generacija njihovih potomaka, doživela je duboku starost i u 98. godini umrla u Poljskoj.

 

Uloge: Ana Pakin, Goran Višnjić, Natanijel Parker i Fiona Glaskot.

THE AGE OF ADALINE (BEZVREMENSKA ADALINE)

 

Tridesetih godina prošlog veka neobična sudbina zadesila je Adaline Bouman. Nakon automobilske nesreće ova mlada žena ostaje zarobljena u telu 29-ogodišnjakinje i svoju tajnu uspeva da sakrije gotovo osam decenija.

Sve dok se u njenom životu ne pojavi harizmatični Elis Džons.

 

Uloge: Blejk Lajvli, Harison Ford, Mikel Hjuzman.

 

Najbolji erotski filmovi ikada: Opasnost, misterija, zavera, prevara! (VIDEO)
 

 

THE PRIVATE LIVES OF PIPPA LEE (PRIVATNI ŽIVOTI PIPE LI)


Posle izrazito problematične rane mladosti, Pipa, sada 50-godišnjakinja, najzad se skrasila u Njujorku udavši se za 30 godina starijeg Herba Lija i rodivši dvoje dece.

 

Međutim, posle niza srčanih udara, Herb joj predlaže da prodaju stan na Menhetnu i da se odsele u penzionersko predgrađe u Konektikatu.

 

Pipa je tamo ubedljivo najmlađa od svih ostalih stanovnika. Uskoro upoznaje Krisa, sina svoje komšinice, s kojim započinje neočekivanu ljubavnu romansu, te saznaje da je njen muž Herb vara sa još mlađom i zgodnijom devojkom od nje, što pokreće niz neočekivanih događaja…

 

Uloge: Robin Rajt Pen, Kijanu Rivs i Alan Arkin.

 

Top 5 predloga za vikend: Filmovi koji diraju dušu! (VIDEO)

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...