Znakovi govore

Rešite se prazničnih kilograma uz pomoć horoskopa

Ovan brzo skida kilograme, Vaga se muči, Lav suvereno vlada sportskim aktivnostima, dok Strelac voli da vežba na otvorenom
Zanimljivosti
13:48h Autor:
Rešite se prazničnih kilograma uz pomoć horoskopa
Foto: Shutterstock

Koliko god da ste planirali da se kontrolišete za prazničnom trpezom, malo je onih kojima je to zaista i pošlo za rukom. Ali, nije to nikakav greh, ipak su praznici vreme kada želimo da se opustimo i uživamo, između ostalog i u gozbi koju ne spremamo baš tokom cele godine. A kad praznici prođu, a dugme na farmerkama počne da pravi probleme, tu je horoskop da nam olakša put do stare linije

Ovan

Bez problema skida nakupljene kilograme. Ovan obožava da proba nova jela i ne može odoleti začinjenoj hrani zbog čega početak godine obavezno dočeka sa kojim kilogramom viška. Za njega to ne predstavlja problem jer ga takmičarski duh tera da ih što pre skine. Najbolje mu odgovaraju sportovi poput tenisa, fudbala, biciklizma i dizanja tegova u kojima može da testira granicu izdržljivosti.

Bik

Za Bika su najbolji izbor lakše vežbe. Bik je kao pravi gurman sklon debljanju i jednostavno ne može odoleti desertima. U "tesanju" linije odabraće laganije aktivnosti kao što su šetnja, vežbe istezanja i ples, dok intenzivniji trening nije za njega. U vraćanju predpraznične figure pomoći će mu tvrdoglavost koja će ga terati da ostvari željeni cilj, možda ne jednako brzo kao Jarac, ali ipak će da skine te kilograme.

Blizanci

Vole kombinaciju različitih vežbi. Blizancima je umesto hrane, zabava na prvom mestu no ni oni nisu imuni na praznične poslastice. U vežbanju im je najvažnije da trening nije dosadan pa će bez imalo muke smršati. Vole kombinaciju različitih vežbi i muzike, ali im za dobru formu treba partner. Najbolji izbor su aerobik, zumba ili pilates.

Rak

Obožava šetnje i planinarenje. Iako voli zdravu hranu, Rak jednostavno ne može odoleti šećeru koji mu služi kao svojevrsna uteha. Upravo zbog toga dogodi mu se da nabaci koji kilogram viška, ali predan kakav jeste, lako ih skida. Ne voli naporne vežbe kao što je vojnički trening i više mu odgovaraju vežbe istezanja, šetnje i planinarenje koje uravnotežuje i um i telo.

Lav

Suvereno vlada sportskim aktivnostima. Lav je baš kao i Bik strastven po pitanju hrane, a praznici su njegovo omiljeno doba godine. To ga međutim ne sprečava da istovremeno pazi na liniju. On redovno vežba, a čak i ako je sebi dopustio koji kilogram previše skinuće ga na pilatesu, jogi ili plesanju. Važno mu je samo da svima pokaže koliko dobro vlada sportskom aktivnostima.

Devica

Vežba na otvorenom. Devica pazi na prehranu zbog čestih probavnih problema koji prate ovaj znak Zodijaka i vežbanje joj je neizostavan deo života. Ona je uvek u formi, bili praznici ili ne. Obožava biciklizam, fudbal i bilo koju vrstu aktivnosti na otvorenom, zbog toga ona ne ulazi u teretanu.

Vaga

Ne voli da vežba. Vaga obožava da kuva i uživa u hrani, a vežbanje joj je zadnje na listi najdražih aktivnost zato što se lako umara. Upravo zbog toga muku muči s kilogramima i važno je da nađe motivaciju. Jednostavne polusatne šetnje i opuštajuće vežbe kao što su pilates i joga, najbolji su izbor za ovaj znak.

Škorpija

Za Škorpiju su borilačke veštine. Škorpija voli snažne ukuse, raznovrsna jela i sklona je preterivanju u alkoholu što uzrokuje debljanje. U skidanju nakupljenih kilograma pomažu joj intenzivne vežbe koje hrane njen takmičarski duh. Najbolje će se snaći u borilačkim sportovima i teretani gde će na videlo izaći njena izdržljivost.

Strelac

Voli da vežba u prirodi. Strelac je takođe sklon debljanju i baš kao Rak ne može odoleti šećeru, naročito prazničnim kolačima. Slabost za slatkišima ukrotiće vežbe na otvorenom, trčanje, skijanje i biciklizam. Iako više voli trening na svežem vazduhu, ako nema izbora, odabraće i teretanu pod uslovom da na treningu ima partnera za vežbanje.

Jarac

Uživa da vežba sam. Iako je odličan u samokontroli, Jarac ne može odoleti bogatom prazničnom stolu zbog čega žustro radi ne bi li se vratio u formu. Najviše uživa da vežba sam, a za njega su najbolji izbor planinarenje, penjanje, biciklizam i džogiranje.

Vodolija

Ekstremnim sportovima Vodolija skida kilograme. Izbirljivi Vodolija obožava praznike zato što mu je tradicionalna domaća kuhinja najdraža i jednostavno joj ne može odoleti što se odražava i na njegovu liniju. Problem viška kilograma rešava ekstremnim sportovima, skakanjem s padobranom, intenzivnim treninzima kao za maratonce. Može se pokolebati samo ako uđe u rutinu.

Ribe

Ribe se plivanjem vraćaju u formu. Ribe su sklone prejedanju pa ima nakon praznika trebaju detoksikacija i vežbanje. Nisu ljubitelji intenzivnih treninga i najbolje se snalaze u vodi, pa je plivanje odličan izbor za njih. Pomaže i joga, ali i plesanje uz dobru muziku koje povoljno utiče na njihovo psihičko stanje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs