Odlični saveti

Osećajte se bolje u svojoj koži: Uz ove trikove lako ćete popraviti samopouzdanje!

Brojna istraživanja pokazala su da se privlačnost ne temelji samo na fizičkom izgledu

Zanimljivosti
Autor:
Osećajte se bolje u svojoj koži: Uz ove trikove lako ćete popraviti samopouzdanje!
Foto: Shutterstock

Jačina privlačnosti, zadovoljstva i na kraju krajeva samopouzdanja, dolazi iznutra. Kako biste se osećali samouvereno i zračili pozitivnom energijom te ojačali svoj um i mišljenje o samom sebi, preporučujemo vam da poslušate savete koje je ekipa časopisa Insider otkrila iz raznih pouzdanih izvora.

1. Nasmijte se kada se gledate u ogledalu

Prema istraživanju velškog Univerziteta Kardif, ljudi koji se više smeju, osećaju se srećnije. Savetnica za veze Šadin Fransis objasnila je kako je naš mozak programiran da osmeh interpretira kao znak sreće, odobravanja i prijateljstva čak i kada se smejemo gledajući sebe u ogledalu.

2. Govorite o sebi naglas

Studija Univerziteta Ilinois pokazala je da osobe s višim stepenom samopouzdanja i poslovnim uspesima često sa sobom razgovaraju naglas. Vi ste sebi najbolja podrška i najbolji prijatelj i kako biste sami sebi pokazali koliko visoko i pozitivno mislite o sebi, svaki dan odvojite barem nekoliko minuta kako biste naglas izgovorili sve svoje vrline i sve ono za šta ste sposobni.

Bolji rezultati uz manje rada: Kako da povećate nivo produktivnosti i kreativnosti!

foto: Shutterstock

3. Više nosite crvenu boju

Osim što je to boja koja najviše privlači suprotan pol, ona odašilje signale strastvenosti i senzualnosti i pomaže pri jačanju samopouzdanja.

4. Hodajte uzdignute glave

Iako vam ovo možda zvuči kao svakodnevna poštapalica prenesenog značenja, ona je puno više od toga. Naime, istraživanje grupe psihologa iz 2010. godine pokazalo je da se osobama koje su hodale ispravljenih leđa i uzdignute glave, znatno smanjio nivo kortizola u krvi koji je odgovoran za osećaj straha. Osim toga, osećale su se moćnije i samouverenije.

5. Razmišljate o trenucima u kojima ste se osećali najsamouverenije

Još jedno psihološko istraživanje pokazalo je da osobe s visokim nivoom samopouzdanja često razmišljaju o trenucima u kojima su se osećale najsnažnije i najsamouverenije. Taj potez će vam dati dodatan vetar u leđa pre svakog važnog izlaganja, razgovora za posao i sličnih događaja na kojima ste dužni da pokažete najbolje od sebe.

Ovako sprečavamo sopstveni uspeh: 9 laži koje govorimo sami sebi, a treba da prestanemo!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs