saznajte više

Neverovatan trik koji samo prave domaćice znaju: Evo kako da očistite jastuke u jednom potezu!

Da li ste nedavno očistili svoj jastuk na kojem spavate? Ako mislite da je dovoljno samo uvek imati čistu jastučnicu na njemu, grešite. Jastuke bi trebalo da čistite barem tri puta godišnje, a posebno u jesen.

Zanimljivosti
19:10h
Neverovatan trik koji samo prave domaćice znaju: Evo kako da očistite jastuke u jednom potezu!
Foto: Shutterstock

Prema rečima Roberta Oksmana, direktora "Sleep to Live" instituta u Americi, jastuk bi trebalo da se promeni na svakih šest meseci, piše Večernji.hr Ako imate jastuke koje možete prati u mašini za veš, a da se ne oštete, svakako u bubanj stavite dva jastuka. Ako perete samo jedan, ostaće previše prostora u bubnju mašine pa se i jastuk može lakše oštetiti pri pranju. Mnogi jastuci nakon nekog vremena postanu žuti, a to ne mora biti problem koji ćete samo prekriti novom jastučnicom.

U bubanj mašine za pranje veša ulijte vruće vode, šoljicu praška za izbeljivanje odeće, šoljicu praška za pranje i dve supene kašike sode bikarbone. Pratite uputstva proizvođača i proverite na kojoj najvišoj temperaturi smete da oprerete jastuk. Nakon što je pranje gotovo jastuk dobro "izudarajte" sa svih strana kako biste što više vlage izbacili van i na taj način sprečili nastajanje plesni. Jastuk dobro osušite na vazduhu pre nego što ga ponovo vratite na krevet.

Zlatni trikovi domaćica: Kako da operete i ispeglate zavese bez muke!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs