Najaktivnije doba nežnijeg pola

4 veze, 4 adrese i 144 izlaska: Ovako izgleda život žena od 25. do 40. godine

Ovih 15 godina su najuzbudljivije u ženinom životu, jer ona tada odlučuje o svim bitnim događajima, od mesta stanovanja, izbora partnera, do odluke o karijeri i majčinstvu
Zanimljivosti
07:46h Autor:
4 veze, 4 adrese i 144 izlaska: Ovako izgleda život žena od 25. do 40. godine
Foto: Thinkstock

Ako ste žena između 25. i 40. godine, onda su ovo vaše najuzbudljivije i najaktivnije godine, sudeći prema nedavnom britanskom istraživanju. Ovih 15 godina je najispunjenije obavezama, velikim životnim događajima, ali i zabavama u ženinom životu. U ovom dobu žene u proseku imaju četiri ozbiljne veze i promene četiri adrese, kao i pet stalnih ili honorarnih poslova, piše Dejli Mejl.

Kao top tri najveća događaja u tih 15 godina žene su navele rođenje deteta, venčanje i kupovinu kuće. Uprkos svim tim obavezama, ove žene izađu 144 puta, a čak 34.8 posto njih misli da se njihov izgled nije puno promenio u poslednjih 12 godina.

One koje primećuju bore za to krive uglavnom stres, nedovoljno sna, kao i izlaganje suncu. Što se tiče nege i lepote, žene ne skidaju šminku pre odlaska na spavanje u proseku četiri puta mesečno, a u 27. godini prvi put počnu da koriste proizvode protiv starenja.

- Ovaj stadijum ženinog života je nesumnjivo najaktivniji za nju. Ispunjen je velikim životnim odlukama poput mesta stanovanja, sa kim će da živi, šta će da učini za karijeru i kako će da kombinuje posao i majčinstvo. Svaka od tih odluka vezana je za lični identitet, a potreba da odlučimo ispravno je sigurno nešto oko čega se puno brinemo. To je posebno izraženo danas kada se od žena očekuje da ostvare sve i da budu odlične i na poslu i kao majke - objasnila je psiholog Linda Papadopulos.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs