Jednostavno

Očistite masnoću sa šporeta za par minuta: Domaćice obožavaju ovu caku! (RECEPT)

Skida fleke, mrlje i naslage masnoće a potrebne su vam samo 3 jeftine stvari.

Zanimljivosti 26.04.2018. - 15:00h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Profimedia

Naslage masnoće na površinama u kuhinji predstavljaju pravu noćnu moru za svaku domaćicu. Predstavljamo vam jednostavan način uklanjanja masnoće sa kuhinjskih površina, a naročito je delotvoran na šporetu.


Ovaj jednostavan način čišćenja, bez previše truda, pomaže da efikasno uklonite masnoću sa vaših šporeta i učinite površine u vašoj kuhinji savršeno čistim, piše stvarukusa.rs

 

Potrebno je:

 

- nekoliko kapi medicinskog alkohola
- tuferi (ili kuglice od vate)
- stara četkica za zube

 

Bez buđi i kamenca, sjajne pločice i čiste fugne: Napravite domaće sredstvo za čišćenje kupatila i bićete oduševljeni! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Postupak:Nanesite alkohol na vaticu, utrljajte po uprljanoj površini i sačekajte nekoliko minuta. Zatim umočite četkicu za zube u alkohol i takođe obrišite prljave delove. Nakon toga prebrišite površinu pamučnom krpom ili suvim sunđerom.

 

Napomena: Vodite računa da alkohol ne ošteti površinu koju planirate da očistite. Pre čišćenja proverite na manje vidljivom mestu da li alkohol ostavlja tragove i da li može oštetiti površinu (ne bi trebalo koristiti alkohol na površini s visokim sjajem ili lakiranim površinama). Iz bezbednosnih razloga nemojte čistiti alkoholom u blizini izvora toplote, naročito izbegavajte čišćenje kuhinje ako vam je uključena ringla na plin.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs