obavezno pročitajte

Sačuvajte živce i vreme: 3 rešenja za brzo pranje prozora bez ijednog traga i mrlje!

Pranje prozora mnogima predstavlja pravu muku, a beli tragovi i mrlje koji ostaju nakon pranja nisu nimalo lep prizor

Zanimljivosti
Autor:
Sačuvajte živce i vreme: 3 rešenja za brzo pranje prozora bez ijednog traga i mrlje!
Foto: Profimedia

Ako želite brzo i lako da očistite bilo koju staklenu površinu u vašem domu upotrebite ova tri super trika:

1. Koristite destilovanu umesto obične vode

Voda da je u većini gradova tvrda i sadrži velike količine kamenca i minerala koji su odgovorni za bele tragove što ostaju na staklenim površinama nakon čišćenja. Upravo zbog toga destilovana voda je bolji izbor. Pre nego što upotrebite sredstvo za pranje stakla, površinu prebrišite sunđerom namočenim u destilovanu vodu.

Kod pranja prozora i drugih staklenih površina vrlo je važan završni deo - krpa za sušenje. Najveća greška je brisanje prozora krpom za sudove ili papirnatim ubrusima jer oni za sobom ostavljaju dlačice.

2. Upotrebite sirće umesto sredstva za čišćenje

Alkoholno sirće je savršen dodatak salati, ali i izvrstan saveznik u čišćenju stana i pranju prozora.

Bočicu s raspršivačem napunite alkoholnim sirćetom i vodom u razmeri 1:1, odnosno pola-pola. Prozore dobro poprskajte i prebrišite, a ako su jako prljavi postupak ponovite još jednom.

3. Ispolirajte čarobnom krpom

Kod pranja prozora i drugih staklenih površina vrlo je važan završni deo - krpa za sušenje. Najveća greška je brisanje prozora krpom za sudove ili papirnatim ubrusima jer oni za sobom ostavljaju dlačice koje ne želimo da vidimo na čistom prozoru.

I dok su nekada novine bile broj jedan za odrađivanje tog posla, danas se on može mnogo lakše izvesti uz pomoć takozvane čarobne krpe. Reč je o višenamenskoj krpi napravljenoj od mikro vlakana koja savršeno brzo i lako upija vlagu.

Krpom možete prebrisati ostatke vode, ali i ispolirati oprani prozor. Nakon što se staklo osuši suvom čarobnom krpom još jednom detaljno prebrišite. Ona će ukloniti i najmanje tragove mrlja od vode.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs