Neverovatno

Ukrasite jaja uz pomoć školskog pribora: 9 načina za najlepšu uskršnju dekoraciju! (FOTO)

Ovo će posebno obradovati majke školaraca koji u pomoć mogu pozvati i decu, pa zajedno napraviti malu radionicu.

Zanimljivosti
12:50h Autor:
Ukrasite jaja uz pomoć školskog pribora: 9 načina za najlepšu uskršnju dekoraciju! (FOTO)
Foto: Profimedia

Možda i najlakši a sigurno jedan od najlepših načina ukrašavanja jaja jeste uz pomoć školskog pribora. Ovo će posebno obradovati majke školaraca koji u pomoć mogu pozvati i decu, pa zajedno napraviti malu radionicu.

Predstavljamo vam 9 načina da ukrasite jaja uz pomoć školskog pribora:

Jaja ukrašena voštanim bojama

Odaberite omiljene nijanse voštanih boja, narendajte ih ili usitnite da bi mogli da ih pospete po vrućim skuvanim jajima. Kada počnu da se otapaju napravite zanimljive šare. Ako su deca manja, lakši i sigurniji način za ovu tehniku je da drže voštanu boju u ruci i šaraju njom po toplim jajima dok se bojica lagano otapa i ostavlja trag.

Napravite uskršnje zeka jaje: Dekoracija koja će svima izmamiti osmeh! (VIDEO)

Jaja ukrašena vodenim bojama

Apstraktne mrlje vodenim bojama postići ćete ako pipetom nanesete tečne boje po jajima. Boje će se razliti i napraviti neverovatne šare. Ovaj način farbanja je pogodan i za najmlađu decu.

Jaja iscrtana temperama

Tempere su idealne za detaljnije iscrtavanje po jajima jer ostavljaju jasan trag i lako se koriste. Svako zna da nacrta crticu četkicom, tako da će ovaj projekat svi ćlanovi porodice moći da sprovedu u delo. Koristite najraznovrsnije boje kako bi efekat bio što bolji i kako bi crtice podsećale na šarene mrvice koje se koriste za ukrašavanje slatkiša. Sve ovo možete da izvedete i sa flomasterima.

Stari recept za uskršnje medenjake: Ukrasite prazničnu trpezu ukusnim kolačima! (RECEPT)

Crno bela jaja

Jaja ofarbajte belom ili crnom temperom. Kada se osuše po njima iscrtajte sitne detalje. Za crna jaja korstite tanku četkicu i belu temperu, a za bela je najbolje da koristite crni flomaster.

Temperama obojite cela jaja

Ako ste za jarke permanentne boje koristite tempere ili akrilne boje za farbanje jaja. Farbajte ih u etapama, sloj po sloj i napravite jedinstvene crteže i šare.

Uskršnji običaji i rituali: Evo šta treba da radite za najveći hrišćanski praznik!

Detalji iscrtani vodenim bojama

Idealan predlog za sve koji vole detalje i preciznije crtanje. Potrebne su vam vodene boje, tanka četkica i mašta da iscrtate jaja sitnim detaljima poput ovih na slici.

Detalji iscrtani flomasterima

Savršen način ukrašavnja za sve koji ne vole nered a vole savršene detalje. Izvadite flomastere i smirenom rukom iscrtajte šare i detalje po želji. Pored zanimljivih šara i oblika možete i da ispišete neku poruku ili omiljeni stih.

Ofarbajte uskršnja jaja na prirodan način: Povrće, začini i čajevi za najlepše boje koje možete da zamislite! (FOTO)

Otisci prstiju

Iskoristite tempere kako bi ostavili otiske prstiju i tako napravili ukras na uskršnjim jajima. Neka vam ovi primeri budi inspiracija za sopstvene kreacije.

A post shared by Michelle (@crafty_morning) on

Isprskana jaja

Za ovaj zanimljiv efekat možete da koristite staru četkicu za zube koju ćete umočiti u boje i isprskati jaja. Najjednostavniji način da stvorite nešto drugačije i zanimljivo.

A post shared by Michelle (@crafty_morning) on

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs