Odlične tehnike

Pronađena uspešna formula: Kako da prestanete da odugovlačite!

Naučna istraživanja su otkrila formulu kako zaustaviti odugovlačenje, glavnu prepreku u ostvarivanju snova i želja

Zanimljivosti
Autor:
Pronađena uspešna formula: Kako da prestanete da odugovlačite!
Foto: Shutterstock

Nadamo se da ste spremni da obavite sve svoje zadatke, jer vam u nastavku donosimo pet saveta kako da prestanete da odugovlačite:

1. Prvo obavite najteže zadatke

Svi imamo zadatke koje jednostavno ne želimo da obavimo i obično upravo njih ostavljamo za poslednji trenutak. No, istraživanja pokazuju da treba da radimo upravo suprotno. Teške zadatke bi trebalo da obavljamo prve, i to ujutru. Naime, manja količina energija nam je potreba kad obavljamo zadatke koji nam se sviđaju pa njih možemo obavljati poslednje. Zato najbolje započnite dan tako što ćete neželjene zadatke obaviti prve.

2. Ovladajte vremenom

Dakle, ova tehnika je razvijena kako bi pobedila odugovlačenje. Sve što trebate da uradite je da postavite vremenski okvir za svoje zadatke. Preporučujemo da postavite tajmer na 25 minuta unutar kojih ćete raditi, a nakon toga uzmite zasluženu pauzu od pet minuta.

10 stvari koje treba da ostavite u prošlosti: Evo kako da skinete emotivni teret i budete srećniji!

foto: Shutterstock

3. Sredite prostor za rad

Važnu ulogu u obavljanju posla ima prostor u kom radite. Na primer, ako radite od kuće na krevetu, produktivnost vam neće biti na najvišem nivou. Isto tako, radni sto u neredu će vam pomoći u odugovlačenju. Očistite sto i dajte svom radnom prostoru dovoljno svetla kako biste lakše obavljali svoje zadatke.

4. Stavite telefon pod kontrolu

Svima nam treba mala pomoć kako bismo prestali da listamo naslovnice Facebooka i Instagrama, pogotovo kad imamo gomilu obaveza. Umesto da isključite telefon, možete da blokirate određene društvene mreže uz pomoć raznih aplikacija. Ovo vam pomaže da obavite sve ono što treba.

5. Iskoristite moć muzike

Neka istraživanja govore da je slušanje muzike kontraproduktivno, a neka govore da povećava produktivnost. Otkrijte sami da li vam pomaže u motivaciji i odrađivanju obaveza i prema tome stvorite radno okruženje koje vam odgovara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs