Zakon privlačnosti

O čemu razmišljamo, to privlačimo: Kako pozitivne misli mogu da promene vaš život?

Vaše misli stvaraju vaše osećanja, vaše osećanja stvaraju vaše delovanje, a vaše delovanje stvara vaš život. Svi su međusobno povezani, bez izuzetaka

Zanimljivosti 01.04.2018. - 21:46h Autor: elle.hr
Foto: Shutterstock

Sigurno poznajete one dane kad ste dobro raspoloženi pa sve dolazi na svoje mesto. Isto tako, sigurno ste upoznali dane kad se osećate loše, ceo svet vam izgleda kao neprijateljsko mesto.

 

Svet se ne razlikuje u tim danima. Vi ste drugačiji.

 

Sve se svodi na nešto što se zove zakon privlačnosti, teoriju koju je popularizovala knjiga „Tajna” Ronde Bajrn iz 2006. godine. Uglavnom, ona kaže: “O čemu razmišljamo, to privlačimo.” To je ideja da možemo privući sve što želimo u naše živote vizualizacijom željenih rezultata, koristeći afirmacije.

 

Najkritičnija stvar za razumevanje je da su vaše misli važne. Vaše misli stvaraju vaše osećanja, vaše osećanja stvaraju vaše delovanje, a vaše delovanje stvara vaš život. Svi su međusobno povezani, bez izuzetaka. Sad kad to znate, privucite u život ono što želite kroz ovih šest koraka:

 

Definišite svoje želje

 

Zapitajte se šta je to što želite da postignete? Možda želite da zarađujete više novca nego što trenutno zarađujete, a isto tako možda želite da pronađete ljubav svog života. Možda želite oboje. Što specifičnije, to bolje.

Pregledajte ove ciljeve često i pogledajte kako oni uzrokuju promenu u vama. Dopustite da vas podstaknu na akciju.

 

Stalno kasnite, grickate nokte, odlažete stvari: Negativne navike koje otkrivaju da ste inteligentni!

foto: Shutterstock

Vežbajte zahvalnost

 

Sledeći put kada ne možete da spavate iskoristite to kao priliku za stvaranje mentalnog spiska stvari za koje ste zahvalni. Probajte da nabrojite 100 stvari. Zahvalnost otključava naše pozitivne vibracije prema svetu.

 

Proučite razgovor sa samim sobom

 

Kako razgovarate sa sobom je važno, jer ste vi onaj koji sluša. Greška koju mnogi od nas čine jeste da se usresredimo na ono što ne želimo. Umesto da se zadržavate na svojoj slaboj plati, recite: “Ja sam otvorena za nove mogućnosti zarade”. Primećujete li kako se osećate drugačije? Ako to često činite, privući ćete i različite rezultate.

Napravite pet novih izjava koje imaju smisla za vas. Ako prolazite kroz teško razdoblje, moglo bi biti: “Volim se, odobravam se.” Ako se trudite da izgubite kilograme, pokušajte “Volim svoje zdravo telo i tako se tretiram.“ Ako se borite sa svojim poslom, ponovite: “Na putu su nove mogućnosti za rad”.

One postaju vaše afirmacije. Ponavljajte ih svako jutro. Postavite ih kao alarme na telefonu kako biste ih se setili tokom dana.

 

Usresredite se na dobro

 

Uznemiruje vas što vaš partner kasni ili je mrzovoljan ujutru? Razmislite o onome što rade dobro. Ako odlično kuva ili se slaže sa vašim roditeljima, usresredite se na te njegove vrline.

Kada se fokusirate na dobro, prizivate više dobrog. Pokušajte da se usresredite samo na pozitivne stvari i govorite o njima 24 sata. Pogledajte kako ljudi reaguju!

 

10 pravila za pronalaženje pravog posla: Obucite se za posao koji želite, a ne za posao koji imate!

foto: Shutterstock

Zamislite svoje snove

 

Želite da se zaljubite do kraja godine? Posetite Indiju? S Pinterestom koji vam je na raspolaganju, možete stvoriti virtuelni pano za ideju. Slike koje vas motivišu i inspirišu.

Slike nam omogućuju aktiviranje naše istinske čežnje, a ne ono što mislimo da bismo “trebali”. U tom smislu takođe vam može pomoći da odredite svoje ciljeve. Ne zaboravite često da gledate svoju viziju. Kao i kod vaših ciljeva, neka vas slike podsećaju na ono što vam je važno kako biste svoju energiju fokusirali na ostvarivanje toga.

 

Zaposlite se!

 

Sve gore navedeno trebalo bi da vas dovede do mesta nadahnuća i “stvarnog” vas. Kad vam želje postanu jasne, razgovarajte sa sobom na osnažujući način, usmerite se na ono što radite u svom životu i vizualizujte ono što želite, a moraćete da preduzmete i akciju. I to je poslednji korak u postizanju onoga što želimo.

Obavezno se usmerite na preduzimanje jedne radnje svaki dan koja će vas odvesti prema vašim ciljevima i viziji. U ovo doba sledeće godine bićete zaprepašćteni kad se zbroji tih 365 akcija.

 

Svet se ne menja, vi se menjate. Samo vi možete da dopustite prilikama da uđu u vaš život. Samo vi možete da uklonite negativne blokade koje mogu da vas sprečavaju da dobijete ono što želite. Sve je na vama.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...