šivenje kod kuće

Bez mašine, ne treba vam iskustvo: Za 5 minuta suzite i skratite farmerke kao profesionalni krojač! (FOTO)

Naučite kako da uvučete konac u iglu bukvalno za dve sekunde

Zanimljivosti
10:24h Autor:
Bez mašine, ne treba vam iskustvo: Za 5 minuta suzite i skratite farmerke kao profesionalni krojač! (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen / Bright Side

Zašto biste za svaku sitnicu i prepravku garderobe išli kod krojača? Pogledajte fenomenalne, jednostavne trikove za koje ne treba puno veštine, već samo malo vremena!

Najlakše uvlačenje konca u iglu

Za mnoge ljude ovo je nemoguća misija i izuzetno težak i naporan zadatak. Predstavljamo vam najbrži trik - umesto da iznova i iznova pokušavate da provučete konac kroz ušice, stavite ga na dlan, a zatim ušicom igle prelazite preko njega brzim pokretima, kao da želite da ga zgužvate. Verovali ili ne, konac će se sam provući kroz rupicu!

Testirani najčešći trikovi u domaćinstvu: Evo šta zaista deluje, a šta je izmišljeno!

foto: Facebook Printscreen / Bright Side

Savršen šav Kada ušivamo odeću na veoma vidljivim mestima, najveća briga je da šav bude uredan i da ne "odskače" od ostatka. Rešenje je jednostavno - na unutrašnjoj strani palca flomasterom izvucite dve linije, neka budu razdvojene onoliko koliko je širok prostor između originalih šavova, i pratite ih dok ušivate. Izgledaće kao da je šav delo stručnjaka!

Šta sve možete sa običnom kredom: Neprocenjivi trikovi!

foto: Facebook Printscreen / Bright Side

Sužavanje gornjeg dela farmerki Nikakav problem! Napravite razrez na unutrašnjoj strani ivice farmerki i kroz njega zihernadlom provucite elastičnu traku tako da izađe na drugu stranu (kao kad menjate lastiš). Zašijte rupe i problem je rešen!

Šta sve možete sa omotom od margarina: Trik koji štedi dosta novca!

foto: Facebook Printscreen / Bright Side

Skraćivanje nogavica Ako su vam pantalone previše dugačke, podvrnite ih onoliko koliko je potrebno i koncem prišijte rubove sa unutrašnje strane nogavica. Zatim ih samo okrenite i to je to - bez makaza i rezova!

Šta sve možete sa vlažnim maramicama: 15 korisnih caka! (VIDEO)

foto: Facebook Printscreen / Bright Side

Detaljne instrukcije pogledajte u videu, a saznajte i trik kako da vam se igle više nikad ne gube i kako da prišijete dugme za nekoliko sekundi u poslednji čas!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs