Izlečen majčinom molitvom

Kako je Sveta Matrona Moskovska spasila dečaka iz kandži smrti: Čudo koje Rusi ne zaboravljaju!

Čudo koje se i dalje prepričava širom Rusije

Zanimljivosti
12:39h Autor:
Kako je Sveta Matrona Moskovska spasila dečaka iz kandži smrti: Čudo koje Rusi ne zaboravljaju!
Foto: Wikipedia

Petnaestogodišnjeg đaka Kolju Zolkina udarila su kola dok je pretrčavao put. Dečak je udario o šoferšajbnu i odleteo je osam metara od kola. S polomljenom glavom i krvavim licem dete je iz hitne odmah dospelo na operacioni sto.

Tatjana Zolkina je našla sina u bolnici kad se operacija već završila. Izašao je umorni hirurg i odveo majku u stranu: "Vaš sin ima prelom lobanje, otvorenu povredu lobanje, dvostrani unutarmoždani hematom..."

"Oprostite", odgovorio je hirurg kad ga je Tatjana prekinula, "molite se... Molite Boga za čudo."

Medicinari su umirivali dečakovu majku: "Ne klonite duhom, nada postoji", a između sebe su govorili da momak neće dugo živeti. Dečaku su dva puta otvarali lobanju, a deo nagnječenog mozga su prosto odstranili.

Medicinske sestre su se došaptavale među sobom: "Bolje bi bilo da umre, majka bi jednom preživela i zaboravila bi. A ovako će se celog života mučiti sa njim, on više nije čovek nego biljka."

Život Zolkinih se zaustavio. Proticali su dani, a dečak se nije osvešćivao. Bilo je bolno gledati Tatjanu. Pretvorila se u senku koja hoda. Iz strašne depresije ju je izvukla drugarica.

Bogorodica spasila celu porodicu od komšijskih mađija: Žena se kune da je sve bilo ovako!

foto: Shutterstock

"Ona me je nazvala i rekla da treba da odem u Moskvu u hram i pomolim se Svetoj Matroni - ona pomaže svim očajnicima“, priča Zolkina.

"Svim srcem sam poverovala da je tamo naše spasenje."

Već sledećeg dana Koljina mama i baka su na kolenima klečale u hramu ispred moštiju Svete Matrone.

"Činilo mi se da Matrona s ikone gleda pravo u moju dušu i da vidi sve moje patnje", priča Tatjana. "Verovala sam da nas čuje i da nas neće ostaviti bez pomoći..."

Žena iz crkvene prodavnice pružila je flašicu sa uljem osveštanim na svetim moštima i rekla je da se njim mažu dečakove rane. U reanimaciju su ih pustili na pet minuta samo da bace pogled na Kolju.

"Koljice, živećeš. Matrona nas neće ostaviti", plakala je majka mažući crkvenim uljem krvave zavoje na dečakovoj glavi. A baka je ispod njegovog jastuka stavila Matroninu ikonicu i onda se desilo čudo.

Molitva Bogorodice Djevo: Kad izgovorite ove reči, sve loše će iščeznuti kao dim!

foto: Shutterstock

Dečak je nepokretno ležao na krevetu, zavijen cevčicama. Mlada medicinska sestra je već izlazila iz bolničke sobe kad je iza leđa iznenada začula glas. Neko je zamolio da pije. Okrenula se ne verujući svojim ušima.

"Pa dajte mi nešto da popijem...", prošaputao je dečak.

Devojka je ispustila tacnu s lekovima i otrčala je po lekara. Sledećeg jutra okupio se konzilijum. Lekari su bili u nedoumici: po svim parametrima je došlo do poboljšanja stanja. Još nekoliko meseci momčić je proveo u bolnici. A u septembru se vratio u svoj razred, samostalno stigavši da nauči školski program.

"Kao lekar i kao hrišćanin mogu da tvrdim da su Kolju s onog sveta izvukle roditeljske molitve", kaže hirurg Aleksandar Ogorodnikov.

"Mislili smo da sa takvom dijagnozom neće živeti više od deset dana. A on se bukvalno vratio s onog sveta i u potpunosti se oporavio", i dalje u šoku prepričava lekar.

Strašno zgrešila na Petrovdan: Posle 10 godina, na isti praznik se desilo nezapamćeno čudo!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs