bizarno

Šest najluđih religija na svetu: Za njih je Bog princ Filip!

Danas bilo tko može (barem u Sjedninjenim Američkim Državama) izumeti svoju religiju, a koliko su ljudi maštoviti pokazuju ovi primeri

Zanimljivosti 26.09.2017. - 12:45h Autor: express.hr
Insert iz filma "Ratovi Zvezda", Foto: Profimedia

Nedavno se u Sjedinjenim Američkim Državama otvorila crkva posvećena slanini. Ako mislite da je to čudno, nastavite da čitate...

 

Duboko u džungli Indonezije: Misteriozna kokošija crkva (FOTO)

 

Crkva slanine


Ujedinjena Crkva Slanine ima devet zapovedi kako bi život bio srećniji i ispunjen slaninom. Imaju oko 4000 članova, a prihvataju sve koji vole slaninu i koji su spremni širiti reč o njoj širom sveta.

 

Crkva Letećeg Špagetnog čudovišta


Poznati i kao pastafarijanci, članovi ove crkve tvrde da imaju hiljade obožavatelja širom sveta. Pastafarijanci veruju da je svet nastao od ovog špagetnog čudovišta, a članovi crkve nose cediljku na glavama kao znak privrženosti.

 

Jedizam


Da, ova crkva je inspirsana ratnicima koji se bore protiv Mračne strane u "Zvezdanim ratovima". Neko je uzeo ideju Džedaja i Sile i spojio se s njima na duhovnom nivou. Crkva Džedaja veruje u moć sile koja povezuje svemir. U ovoj religiji ta sila je deo čovečanstva - nositelj morala iznutra.


Tajvan želi da privuče više žena vernika: Izgrađena crkva u obliku Pepeljugine cipele (VIDEO)

foto: Profimedia

Apateizam


Apateistički centar veruje da verojatno nema Boga, a čak i ako postoji oni su potpuno nezainteresovan za njegovo postojanje. Jednom godišnje se sastaju kako bi razgovorali o svojoj ravnodušnosti.

 

Obožavanje princa Filipa


U južnom Pacifiku nalazi se ostrvo Tana na koji meštani žive u uverenju da je princ Filip bukvalno Bog koji korača Zemljom. To verovanje potiče od drevne priče o planinskom duhu koji je otputovao, ali se vratio kada se oženio moćnom ženom. S obzirom da je vojvoda od Edinburga kraljičin suprug - prilično odgovara opisu.

 

Crkva eutanazije


Crkva eutanazije inspirisana je snom velečasnog Krisa Korda. U snu, on se suočio sa vanzemaljskom inteligencijom, tj. nekim bićem koje je govorilo o uništenju Zemlje. Crkva ima uznemirujući slogan: Spasi planetu - ubij se!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...