Tarot karte

Zašto je Jarac oličenje đavola: Svaki znak ima svoju duhovnu životinju, čuči skrivena u vama!

Mačke ne doživljavaju previše druga bića do trenutka dok ne smatraju da su vas procenile i da ste vredni njihovog vremena - isto kao i Škorpije

Zanimljivosti
Autor:
Foto: Shutterstock

Svaki horoskopski znak ima svoju specifičnu energiju koja se prikazuje i kroz simbol znaka. Iako neki znakovi imaju simbol životinje, na primer Lav je lav, postoje i druge životinje koje ih duhovno opisuju.

 

Ovan - pas

 

U tarotu, Ovan je prikazan kao car, karta koja označava odlučnost i autoritet. Savršena alternativna životinja za ovaj znak bi bila pas, najodanije biće koje je ikad postojalo. Takođe, to je životinja koja će bez straha ući u bilo koju situaciju, uopšte ne misleći na sebe. Ovan kad se na nešto usmeri, on je nepopustljiv i dok ne postigne to što je zacrtao - ne staje. Ako ste ikad videli psa koji pokušava da izvuče igračku ili kost ispod vašeg kauča, onda znate da se neće zaustaviti dok ne "oslobodi" igračku. Takođe je žestoki zaštitnik i nikad neće oklevati da obrani ljude i životinje koje voli.

 

2. Bik - kornjača

 

Bik je najtvrdoglaviji od svih znakova. Bik je u tarotu zastupljen kartom Hijerofanta, koja prikazuje čovekov rast kroz mnoge prepreke koje mu život stavlja na put. A život kornjače, koja je teška i spora, ali s izvrsnim veštinama rešavanja problema se može poistovetiti s tim putem, jer njena sporost joj daje dovoljno vremena da razmisli kojim putem da krene dalje. Kornjačin metodološki pristup životu definitivno je u skladu s Bikom. On ne može brzo da promeni smer svog puta, ali će polako i stalno napredovati kroz život, trudeći se svaki put da izabere najbolje. Tvrda ljuska kornjače takođe predstavlja tvrdoglavost koja je jedna od najpoznatijih karakteristika Bika.

 

3. Blizanci - delfin

 

Znak Blizanaca u tarotu je prikazan kartom ljubavnika, koja pokazuje da ne mogu živeti bez duboke povezanosti s bližnjima. Ne vole da budu sami. Za ovaj znak izvrsna alternativna životinja je delfin. Oni su inteligentna i zaigrana stvorenja koja uvek traže nove mentalne podsticaje. Blizanci i delfini su jako društveni i zabavni, generalno omiljeni u društvu. Iako se delfini ne vežu za ceo život, teško da ćemo ih naći same, van svoje grupe. Razlog tome je što su jako ranjivi, što odražava i emotivnu sliku Blizanaca.

 

Veliki jesenji horoskop za 2017: Precizna prognoza za svaki znak!

foto: Ilustracija / Profimedia

4. Rak - pingvini

 

Znak Raka u tarotu je prikazan kartom kočije. Ona simbolizuje intuiciju kao vođstvo u pravom smeru i težnju za sigurnošću. Pingvini su poznati kao brižni roditelji, što je slično Rakovima koji su jako vezani za svoje porodice. Pingvini su idealna duhovna životinja za Raka zbog svojih životnih navika - prelaze dug put kroz najgore uslove kako bi stvorili nove domove i porodice. To je znak velike energije i požrtvovnosti koja krasi i same Rakove.

 

5. Lav - vuk

 

Njega u tarotu predstavlja karta snage, koja objedinjuje fizičku, mentalnu i emotivnu snagu. Prikladna alternativna životinja, poznata u prirodi po ovim karakteristikama je vuk. On je jak, stabilan i moćan protivnik, isto kao i kralj životinja - lav. Vukovi su društvena bića s velikim poštovanjem prema vođama, alfama svog čopora. U stalnom su pokretu i dobro su upoznati sa svime što ih okružuje.

 

6. Devica - rakun

 

Znak Device je u tarotu prikazan kartom pustinjaka. Ova karta upozorava da u životu treba da se opustite, usporite i fokusirate na ono što je bitno. Rakun je alternativa znaku Device, budući da je jako znatiželjna i inteligentna životinja. Fokusirani su na svoj cilj i jako zaposleni kako bi ga ostvarili. Iako rakuni imaju upitne prehrambene navike, njihovo čišćenje i pažnja koju usmeravaju na pranje ruku i krzna i te kako se može poistovetiti sa Devičinom opsednutošću čistoćom i urednošću.

 

Šokantno precizno: Nostradamusov krug otkriva budućnost, slučajnosti ne postoje!

foto: Shutterstock

7. Vaga - vidra

 

Znak Vage u tarotu je prikazan kartom pravde, koja je na stalnoj vagi između želja i potreba, stavljajući sa strane svoje lične stavove, kako bi na kraju došla do pravednog rešenja. Alternativna duhovna životinja je vidra, koja žrtvuje samu sebe kako bi spasila svoje potomstvo. Povezanost između vidre i Vage je i u činjenici da je ona presudna za održavanje određenih eko-sistema, u kojima njene brane osiguravaju balans u prirodi.

 

8. Škorpija - mačka

 

Škorpiju u tarotu predstavlja karta smrti ili transformacije, čija snaga leži u sposobnosti menjanja u skladu s potrebama. Alternativna životinja Škorpiji je mačka, budući da su mačke i te kako poznate po svojoj promenljivoj ćudi. One mogu biti zagonetne, nezainteresovane, intenzivne, ali nikad ne zaboravljaju ljubaznost ili uvredu koju su doživele. Mačke ne doživljavaju previše druga bića do trenutka dok ne smatraju da su vas procenile i da ste vredni njihovog vremena. Isto kao i kod Škorpije - energije su im savršeno usklađene.

 

9. Strelac - papagaj

 

Predstavnik Strelca u tarotu je karta umerenosti. Strelčevi se lako prilagođavaju novim životnim uslovima i nekako uvek uspeju da pronađu izlaz iz teških situacija. Izvrsna alternativna duhovna životinja je papagaj, životinja jako šarmantna i poznata po svojoj lukavosti. Sposobna je da se prilagodi raznim životnim uslovima i okolini. To se nadovezuje i na potrebu Strelca za stalnim pokretom i slobodom.

 

Nezasita, maštovita, vatrena: Ovo je nastrastvenija žena Zodijaka!

foto: Shutterstock

10. Jarac - sova

 

Znak koze (jarca) u tarotu je predstavljen kartom đavola, koja poručuje da treba da naučimo da odustanemo, pronađemo samopouzdanje i krenemo dalje u ostvarenju svojih ciljeva. U brojnim mitologijama sove su prikazane kao mudra bića, poput Jarčeva. Poznate su po sposobnosti da u skoro svim situacijama mogu da daju dobar savet, temeljen na njihovom velikom znanju i sposobnosti da ostanu hladne glave, čak i pod pritiskom. Sova će pronaći tih i miran način da ostvari ono što želi i uglavnom joj ne treba tuđa pomoć, jer duboko veruje u svoje kvalitete i sposobnosti. Ona je takođe i noćno biće, koje svoje aktivnosti obavlja skrivena velom tame. Slično tome, i Jarčevi skrivaju svoja osećanja.

 

11. Vodolija - jednorog

 

Znak Vodolije u tarotu je prikazan kartom zvezde, koja simbolizuje veru u ljude i mističnu nadu u budućnost. Jednorozi su mistična bića obavijena mirom i nezavisnošću, koje isto tako opisuju Vodoliju. Ove divne životinje često su opisivane u mitovima i legendama, u kojima Vodolije i vole da "žive". Stvaran život Vodolijama je dosadan i jednoličan. A uz bajke, poznati su i po izraženom altruizmu, a u bajkama se često piše da jednorozi brane ljude i pružaju im magičnu nadu, čak i ako moraju da umru zbog toga.

 

12. Ribe - kameleon

 

Znak Ribe je u tarotu predstavljen kartom meseca, koja simbolizuje emociju, intuiciju i život vođen osećanjima, a ne logikom. Prikladna životinja za Ribe je kameleon. Sposobnost da se kamufliraju i potpuno prilagode okolini je jedna od poveznica s Ribama koje zbog svoje nesposobnosti da se odluče imaju sličnu prirodu. Ribe često menjaju svoj izgled, prilagođavajući se potrebama ili željama svojih bližnjih. Isto kao i kameleon, Ribe ovu sposobnost mogu da iskoriste kao odbrambeni mehanizam, kako bi sakrili svoju pravu narav.

 

Devica jedno misli, drugo govori, treće radi: 3 reči su dovoljne, ovo je najkraći horoskop na svetu!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...