Obratite pažnju

7 proizvoda koje ne treba da kupujete na akciji: Dovodite celu porodicu u veliku opasnost!

Sa zdravljem nikad ne smete da se kockate da biste uštedeli neki dinar
Zanimljivosti
20:54h Autor:
7 proizvoda koje ne treba da kupujete na akciji: Dovodite celu porodicu u veliku opasnost!
Foto: Shutterstock

Akcijsko sniženje proizvoda pred istekom roka trajanja odlična je prilika da neke potrepštine nabavite po znatno jeftinijoj ceni, ali o kupovini određenih artikala trebalo bi da razmislite dva puta!

1. Hrana u naduvenim konzervama

Konzervisana hrana ima dug rok trajanja, ali to ne znači da se ne može pokvariti unutar roka! Ako vidite naduvenu konzervu, nemojte je kupiti. Nadula se zbog bakterije Klostridium botulinum, koja izaziva botulizam, opasno trovanje koje može imati fatalne posledice.

2. Dušeci

Možda vam se čini pametnim činom da kupite skup komad na sniženju, ali zapitajte se zašto je proizvod snižen? Trgovac možda želi da se reši madraca koji ima neku grešku ili je loše napravljen. Proverite pre nego što ga kupite jer ćete na njemu spavati godinama.

3. Hrana za bebe

Što se bliži istek roka trajanja nekog proizvoda, to se smanjuje i hranljiva vrednost u njima. Dečja hrana u prahu pred istekom roka trajanja sigurna je za kupovinu, ali oskudeva u nutricionističkom pogledu. Setite se da ćete njome hraniti svoje mališane.

Trik da proverite da li je meso, pavlaka i med dobrog kvaliteta: Ne dajte da vas prevare!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

4. Vitaminski suplementi

Gutanje tableta vitaminskih suplementa pred istekom roka trajanja ne bi trebalo da vam naškodi, ali njihova vrednost smanjuje se s obzirom na količinu vremena koje su proveli na polici prodavnice. Razmislite da li se isplati uštedeti novac na kupovinu ovih dodataka ishrani, ako morate žurno da ih pijete da biste ih potrošili u željenom roku.

5. Kuhinjski začini

Mnogi suvi začini trebalo bi da se menjaju jednom godišnje. Ako ih čuvate duže od toga, velika je verovatnoća da su izgubili svoj ukus. Izbegavajte zato ovaj tip proizvoda na velikim sniženjima pred istekom roka trajanja.

6. Prezervativi

Da li želite da stavite svoje zdravlje u pitanje zbog kupovine i korišćenja prezervativa koji su iz nepoznatih razloga stavljeni na veliki popust?

7. Šminka

Nanošenje šminke na lice kojoj je istekao rok trajanja može izazvati alergijske reakcije, a pogotovo ako je reč o prirodnim proizvodima koji imaju kraći rok trajanja. Proverite o čemu se radi pre nego što omiljeni ruž stavite u korpu.

Hrana koja uništava metabolizam: Čim je progutate, štetni efekat počinje!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs