Savet

Promenite život za bukvalno 5 minuta: Evo kako!

Stvorite dobru naviku znajući da putovanje od hiljadu milja počinje jednim korakom
Zanimljivosti 05.07.2017. - 14:57h Autor: bizlife.rs
Foto: Thinkstock

Koliko je za vas pet minuta u vašem danu? Setite se koliko ih često potrošite na društvene mreže ili igrice. Oni ponekad, čini nam se, traju satima, a nekad prolete da ne primetimo da je prošlo više od par sekundi. Motivation grid piše da pet minuta dnevno mogu promeniti vaš život.

 

Vreme je relativno i pet minuta može biti mnogo, toliko mnogo da može promeniti vaš život i učiniti da postignete svoje ciljeve. Kada u životu počinjete nove stvari i otvarate nova poglavlja obično počinjete sa pet minuta dnevno.

 

Ukoliko učite novi jezik, naučite po reč ili frazu dnevno, razumite je i čitajte pet minuta dnevno. Ulogovanje na novi sajt ili prijava na njuzleter koji će oplemeniti vaš život svakoga dana, traje manje od pet minuta.

 

Pronađite pet minuta u svom danu da radite određenu stvar koja vam je od značaja. Vremenom ćete sve više vremena odvajati za tu aktivnost. Važno je da ne pravite pripremu od pola sata pre tih pet minuta. Neka ti minuti budu mali prvi korak i efektivno provedeno vreme koje ste uložili u sebe.

 

Pobedite odbojnost. Ukoliko ste odlučili da ponovo počnete da trenirate idite u teretanu odmah posle posla i ne dozvoljavajte sebi da imate vreme u kojem možete da se predomislite. Ako sami počinjete da trenirate nakon dužeg vremena nemojte šokirati svoj organizam. Počnite samostalnim petominutnim vežbama kod kuće.

 

Zapamtite da svaka akcija rezultira progresom. Pronađite tih pet minuta ulaganja u sebe u prevozu do posla čitajući ili slušajući audio knjigu, jogom pre spavanja, meditacijom pre posla umesto slušanja vesti, gaseći društvene mreže ranije…

 

Ukoliko shvatite da vam mnogo motivacije nedostaje možda je bolje da tih pet minuta uložite u sebe pre nego što počnete da ih ulažete u konkretnu akciju. Kada znate šta hoćete i spremni ste da hrabro koračate ka svom cilju ove minute ne možete da dočekate i postane ih malo na kraju.

 

Stvorite dobru naviku znajući da putovanje od hiljadu milja počinje jednim korakom. Tako i put vašeg uspeha, usavršavanja i novog, boljeg ja počinje sa pet minuta koje ulažete u sebe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...