Iako nije bio previše probirljiv

Niko nije bio veći hedonista od Tita: Jedno jelo nije hteo ni da proba!

Njegov poslednji batler Jože Oseli tvrdi da bi jugoslovenskom predsedniku uvek servirali različito meso, priloge i salate, a on je sam sebi stavljao šta će da pojede u određenom trenutku
Zanimljivosti
15:28h Autor:
Foto: Profimedia

Josip Broz Tito važio je za velikog hedonistu. Iako se opuštao uz viski Chivas royal solute star dvadeset godina i pušio cigare iz Havane, kad je hrana bila u pitanju nije bio posebno izbirljiv.

 

Kako tvrdi njegov poslednji batler, Jože Oseli u knjizi "Titovi poslednji dani" jugoslovenskom predsedniku uvek bi servirali različito meso, priloge i salate, a on je sam sebi stavljao šta će da pojede u određenom trenutku. Odbio je jesti samo jednu namirnicu.

 

"Doneli smo puževe, a on je rekao: 'O ne, ja baš ne bih jeo puževe' ", otkrio je slavni slovenski kuvar koji je sa suprugom Metkom sedam i po godina brinuo o predsednikovoj hrani i prijemima u njegovoj rezidenciji na Brdu kod Kranja.

 

Zagorje u srcu

 

Josip Broz Tito obožavao je zagorsku kuhinju, a pre svega štrudle. Od mesa posebno je voleo govedinu, a jutro je započinjao kratkim espresom bez šećera.

 

Kada je u Severnoj Koreji dobio na poklon čaj od ženšena, započeo je s ritualom ispijanja ovog napitka pre spavanja.

 

Uzimanje čaja od ženšena u Aziji je poznata praksa već više od 5.000 godina, a njegove blagodeti su brojne: poboljšava opšte stanje organizma i mentalnu aktivnost, a preventivno deluje i protiv mnogih bolesti.

 

Slavni državnik, nezasiti ljubavnik: Pikantni detalji iz života Josipa Broza Tita!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...