Čekamo veliki praznik

Prvo što treba uraditi na Vaskrs: Izgovorite ovu molitvu, naročito ako idete na pričešće!

Ako ste postili veliki Vaskršnji post i idete na pričešće, ova molitva je obavezna
Zanimljivosti 03.04.2017. - 15:42h
Foto: Thinkstock

"Molitva je tamjan najprijatniji Bogu, najsigurniji most za prelaz preko iskušenja talasa života, neoboriva stena svih koji veruju, mirno pristanište, Božanska odeća koja oblači dušu velikom dobrotom i lepotom" - Patrijarh srpski Pavle

 

Ukoliko spadate u grupu vernika koji su postili veliki Vaskršnji post ili ste se odrekli mrsne hrane bar protekle sedmice i planirate da se na Vaskrs pričestite, evo molitve koju treba izgovoriti pre ove svete tajne!

 

"Verujem, Gospode, i ispovedam da si Ti zaista Hristos, Sin Boga živoga, koji si došao u svet da spasiš grešnike, od kojih sam prvi ja. Još verujem da je ovo samo prečisto Telo Tvoje i da je ovo sama prečasna Krv Tvoja.

 

Kad zlo snađe vas i vašu porodicu: Najkraća molitva na svetu može i planine da pomeri!

 

Stoga Ti se molim: pomiluj me i oprosti mi sagrešenja moja, učinjena hotimice i nehotice, rečju, delom, svesno i nesvesno i udostoj me da se bez osude pričestim prečistim Tajnama Tvojim za oproštenje grehova i za život večni.

 

Primi me danas, Sine Božiji, za pričesnika Tajne Večere Tvoje, jer neću kazati Tajnu neprijateljima Tvojim; niti ću Ti dati celiv kao Juda, već kao razbojnik ispovedam Te: seti me se Gospode u carstvu svome.

 

Daj mi pričešće svetim Tvojim tajnama, Gospode, ne bude za sud ili osudu, već za iscelenje duše i tela.

 

Amin."

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs