Neverovatna zarada

Mislili su da je ovaj čistač prevarant i da ih potkrada: A onda su saznali pravu istinu! (VIDEO)

Kada su otkrili da je čistač zaradio 270.000 dolara svi su bili zaprepašćeni! Evo kako je ova neverovatna suma dospela u ruke čistača Liang Zao Zanga
Zanimljivosti
10:04h Autor:
Mislili su da je ovaj čistač prevarant i da ih potkrada: A onda su saznali pravu istinu! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube / Focus Video TV

Kalifornijske poreske vlasti i aktivisti za transparentnost ostali su zaprepašćeni kada su u papirima pronašli podatak da je čistač u železničkoj kompaniji BART (Bay Area Rapid Transport) u 2015. godini zaradio neverovatnih 270.000 dolara.

Naravno, takva suma odmah je podstakla sumnje u varanje ili pranje novca, ali uvidom u knjigovodstvene fascikle poreske vlasti su zaključile da je gospodin Liang Zao Zang - superčovek.

Naime, Zang je ovu neverovatnu cifru navukao zahvaljujući prekovremenim satima. Njegova osnovna godišnja zarada je 57.000 dolara plus 14.300 dolara koje dobije na račun putnih troškova i raznih beneficija. Ostatak je navukao na neverovatnom broju prekovremenih sati. U knjigama jasno piše da je domar odradio svih 365 dana u godini, a da je većinu tih dana radio prekovremeno. Najfascinantniji podatak je da je u junu 2015. godine čistač radio 17 sati dnevno i to 18 dana zaredom!

Tvrdio da mu je plata 20 dolara, a živeo kao kralj: Sve razvratne tajne Fidela Kastra! (FOTO)

Foto: Printscreen Youtube / Focus Video TV
Foto: Printscreen Youtube / Focus Video TV

Robert Felner iz grupe Transparent Kalifornija kaže da je tako nešto nemoguće.

"Godinama se bavim ovim poslom i proučavam plate, ali ovako nešto nikada nisam video. Čistač koji zarađuje 270.000 dolara godišnje? Pa to je ludnica, potpuno nemoguće. Da, video sam koliko je prekovremenih odradio, ali to mi se čini neverovatnim, pa on je superčovek", kaže Felner koji je odmah odgovore potražio kod šefova u BARTU-u.

A oni kažu da je Liangova plata realna!

"Kada pitamo ljude "ko želi da radi prekovremeno", baš niko ne diže ruku osim Zanga. Po mom mišljenju, on je zaslužio svaki dolar, odličan je radnik", rekao je direktor Roj Agilera.

Trudnica radila 2 posla da bi preživela: Šef joj priredio šok koji mu neće zaboraviti! (VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube / Focus Video TV
Foto: Printscreen Youtube / Focus Video TV

Međutim, novinarska ekipa KTVU-a jednostavno nije mogla da poveruje u ovu priču i odlučili su da pregledaju snimke nadzornih kamera sa železničkih stanica. Ono što su videli je pomalo urnebesno. Zang je zaista tamo po čitav dan, čisti, popravlja i pere, ali problem je što dva puta dnevno nestane u - ormanu. Zavuče se u neki ormar i tamo zna da ostane i po dva sata.

Uprkost tom otkriću, u BART-u brane svog vrednog radnika. Imaju objašnjenje i za vreme provedeno u ormanu.

"Pa on je čistač! Ko zna šta radi tamo, možda ga čisti i popravlja. Pa šta i da ponekad odmori unutra, i on je čovek! Kako god, mi smo njim prezadovoljni", rekao je Agilera.

Postavila kameru i snimala majstora šta radi: Snimak je zaprepastio! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs