Lekcija života

Nastavnica zadala školski zadatak: Ceo život su pamtili ovaj test!

Kada je profesor posvećen svom pozivu, dešavaju se ovakve nezaboravne životne lekcije
Zanimljivosti 08.02.2017. - 21:54h Autor: uspesnazena.com
Foto: Thinkstock

Pre nekoliko godina u časopisu Reader’s Digest pojavio se članak o izuzetnoj nastavnici, te su svi učenici, nakon jednog školskog zadatka, poverovali u sebe i svoje snage.

 

Delimo sa vama ovu mudru lekciju koja će oduševiti svakoga.

 

Jednom je nastavnica matematike iz Minesote zadala učenicim sledeći zadatak: da svako od njih napravi spisak razreda, razmisli, i pored svakog imena napiše šta mu se najviše sviđa (navede pozitivne osobine, koji mu  se najviše sviđaju kod te osobe).

 

Na kraju časa, nastavnica je pokupila papire. To je bilo u petak. Preko vikenda, ona je obradila sve rezultate i u ponedeljak podelila svakom učeniku papir, na kojem je bilo nabrojano ono dobro što su  o njemu uvidela druga deca iz razreda.

 

Deca su čitala… Tu i tamo, moglo se čuti  šaputanje: „Nije valjda, zar je ovo sve o meni? Nisam ni znao da me tako vole…“

 

Oni nisu komentarisali rezultate u učionici, ali je nastavnica bila je sigurna da je ostvarila svoj cilj. Njeni učenici su poverovali u sebe.

 

Pare mu nisu sačuvale zdravlje: Poslednje reči Stiva Džobsa preokrenuće vam život!

 

Nakon nekoliko godina, jedan od njenih učenika, Mark Ekland, poginuo je u Vijetnamu. Od Marka su došli da se oproste njegovi prijatelji, drugovi iz razreda, nastavnici.

 

Posle sahrane njegov otac je prišao toj istoj nastavnici : „Želim da vam nešto pokažem", – i iz novčanika je izvadio presavijeni, malo izlizan list papira. Videlo se da je više puta bio čitan i iščitavan.

 

"Ovo su pronašli u Markovim stvarima. Nikad se nije odvajao do njega. Prepoznajete?“. I pružio joj je papir. To je bio spisak svih pozitivnih osobina, koje su, u Marku, primetili drugovi iz razreda.

 

"Veliko vam hvala", rekla je Markova majka. "Marku je ovo bilo najdraže i veoma dragoceno."

 

I onda se deslio neočekivano: jedan za drugim, drugovi iz razreda počeli su vaditi iste papire. Mnogi od njih su ih, još uvek, čuvali kod sebe, u svojim novčanicima. Neko je, čak, čuvao u porodičnom fotoalbumu.

 

Jedan od njih je rekao: "Svi smo sačuvali te liste. Zar može tako nešto da se baci?“

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...