Neverovatno

Mapa pakla: Knjiga iz 15. veka otkriva jezivu budućnost čovečanstva i hrišćanstva (FOTO)

Autor knjige u kojoj se detaljno opisuje apokalipsa zvanično je nepoznat, mada postoje brojne glasine koje ukazuju da je reč o lekaru poznatom pod imenom Baptista
Zanimljivosti 15.05.2016. - 18:05h Autor: Blic
Foto: Youtube Printscreen / Twoface

Sudnji dan bio je nešto od čega su ljudi iz 15. veka ozbiljno strahovali, čemu svedoče brojni rukopisi iz tog perioda koji opisuju apokaliptični scenario.

 

Jedan od njih napravljen je u nemačkom gradu Libeku, negde između 1486-1488. godine. U njemu postoji nekoliko mapa, koje govore o usponu islama, Antihristu i Sudnjem danu, piše National Geographic.com. Ovaj vredni rukopis nalazi se u biblioteci”Hantington” u kalifornijskom mestu San Marino. Ova knjiga se može kupiti u elektronskom formatu, sa detaljnim prevodom i objašnjenjem svake od mapa.

 

Autor knjige u kojoj se detaljno opisuje apokalipsa zvanično je nepoznat, mada postoje brojne glasine koje ukazuju da je reč o lekaru poznatom pod imenom Baptista.

 

Jedan deo knjige (mape), govori o usponu Antihrista u periodu između 1570-1600. godine, kao i o "paklu iz kojeg se on podigao".

 

Proročanstvo Vilkersona od pre 40 godina: Prvo se ostvarilo, drugo nas tek čeka i tera strah u kosti

 

Foto: Youtube printscreen / twoface
Foto: Youtube printscreen / twoface

Veliki krugovi na mapi simbolizuju vodu, i tri kontinenta: Aziju, Evropu i Afriku. Prorčanstvo počinje sa mapom koja opisuje stanje u kom se svet nalazio između 639-1514. godine. Autor u tekstu upozorava na uspon islama, koji je nazvao pretnjom po opstanak hrišćanskog sveta.

 

"Ne može se pobeći od činjenice da je ovo delo između ostalog i antiislamsko", izjavio je Van Duzer, autor Apokaliptične kartografije.

 

Autor nastavlja da predviđa da će "Mač islama" prvo pokositi Evropu, a zatim i ceo svet, a da će najveće uporište imati u Aziji.

 

Na slikama se vide četiri masivna roga, svaki na pojednoj strani sveta, koji pokazuju različite načine na koje će Antihrist pokušati da ubedi ljude da ga prate: prevara, lukavstvo, okrutnost i pretvaranje da je Bog.

 

Slavna nemačka naučnica uzdrmala javnost: Ovo je dokaz da Bog postoji!

 

Foto: Youtube printscreen / twoface
Foto: Youtube printscreen / twoface

Prema predviđanju autora knjige, Sudnji dan je trebalo da se dogodi 1651. godine. On je predviđao da će se, uprkos pretnjama, i u postapokaliptičnom svetu vijoriti "Hristova zastava".

 

Knjiga je napisana na latinskom jeziku, a na jednoj od mapa piše da je "jedini način da se pobedi nečastivi taj da Hrist ponovo dođe i ujedini narode širom sveta".

 

Na kraju, autor je izračunao i udaljenost između raja i pakla, koja po njegovom mišljenju iznosi 8.000 nemačkih milja. Rukopis je imao i deo koji se odnosio i na astrologiju i medicinu, a za koji su stručnjaci istakli da je bio "daleko ispred svog vremena".

 

Proročko upozorenje slavnog pisca niko nije slušao: Sve se obistinilo! (FOTO, VIDEO)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...