Saznajte

7 životnih ciklusa: Nakon ove etape moramo da se pripremimo za smrt!

Do 49. godine se završava zrelost, talenti i mogućnosti su već ispoljeni, put je utvrđen, a osoba postaje sve više konzervativna i mirna. Lice poprima boju zemlje, sporije se kreće, počinje kostobolja kao i prve hronične bolesti
Zanimljivosti
17:02h Autor:
7 životnih ciklusa: Nakon ove etape moramo da se pripremimo za smrt!
Foto: Thinkstock

Nauka je već utvrdila Hipokratovu postavku da se totalna izmena ćelija u čoveku dešava svakih sedam godina. Sedmične etape su primećene u mnogim pojavama među živim bićima, a astrološki se mogu pogledati i kroz sedam životnih ciklusa.

Dakle, do 7. godine se oslobađa energija deteta. Veliki su glava i oči (Sunce i Mesec), radost, početak školovanja i ova etapa se završava odbacivanjem mlečnih zuba.

Do 14. godine čovek pokazuje majmunski nemir, oponašanje, znatiželju, igra, nestašluk. Sve je pod simbolikom nestašnog Merkura.

Do 21. godine se javlja melanholija, obline, pubertet. Sve pojave oponašaju osobine elegantne zaljubljene i provoda željne Venere.

Do 28. godine nastupa mladalaštvo, razvoj mišića. U ovom periodu čovek je svadljiv, borben, spreman za bitke. Ekscentričnost je identična osnovnim osobinama koje opisuje Mars.

Smrt je blizu: 8 simptoma pred kraj života!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Do 35. godine čovek stvara porodicu, decu. U ovom periodu ga muče dileme i nemiri usled nesređenosti pa se to povezuje sa nemirnošću asteroida.

Do 42. godine je period uspona, vrhunskog uspeha i staloženosti što odgovara simbolici Jupitera.

Do 49. godine se završava zrelost, talenti i mogućnosti su već ispoljeni, put je utvrđen, a osoba postaje sve više konzervativna i mirna. Lice poprima boju zemlje, sporije se kreće, počinje kostobolja kao i prve hronične bolesti. To odgovara ponašanju Saturna.

Nakon ovog ciklusa život se svodi na vegetiranje i vraćanje unazad do senilnosti. Po Hipokratu je 63. godina kritična, a 72. granica života.

Prvi znaci starosti: Neke astrološke škole tumače životne cikluse po redosledu planeta. Nisu određene precizne godine, ali prvi znak starosti ukazuje dominacija Saturna, a to je onda kada čovek počinje da bledi i tamni u licu, gubi težinu i visinu i postaje zaboravan.

Nakon sedmogodišnjeg takvog ciklusa nastupa ciklus Urana, kada se često kaže da osoba podetinji. Nakon toga nastupa carstvo Neptuna, čovek je gluv, dementan, slabovid...

To su znaci da je odlazak u večnu tišinu blizu.

Nije bilo svetla ni pokojne rodbine: Iskustva ljudi koji su doživeli kliničku smrt!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs