Obratite pažnju

5 stvari koje drugi ne podnose na vama: Jednostavno je odbojno!

Vaša odeća, šminka i frizura mogu stvoriti negativni utisak o vama bez obzira koliko ste vi duša od čoveka
Zanimljivosti
18:52h Autor:
Foto: Shutterstock

Ako planirate da idete na razgovor za posao, poslovni sastanak ili neku drugu priliku za koju morate ostavit dobar utisak, razmislite malo o svom izgledu i ponašanju jer ono može pokazati dosta toga o vama i to pre nego progovorite. Donosimo 5 sitnica koje daju negativnu sliku o vama:

 

Zgužvana odeća

 

Fizički izgled odaje prvi utisak o osobi koju ste tek upoznali, a zgužvana košulja, suknja ili pantalone nikako ne idu u vašu korist. Naime stručnjaci objašnjavaju kako takav izgled odaje nezainteresovanost, nemar i lenjost.

 

Prljave cipele

 

Cipele su vrlo važan modni dodatak, ako želite ostaviti dobar prvi utisak. One ne moraju biti nove, ali je poželjno da su uredne i, što je još važnije čiste. Prljava i zapuštena obuća odaje ustisak nezainteresovanosti, indiferentnosti i šlampavosti i pomanjkanja entuzijazma.

 

Kako da se obučete kao dama: 8 ključnih trikova za prefinjen izgled! (FOTO)

 

Žvakanje

 

Žvaka jednima predstavlja naviku, drugima oslobađanje od stresa, dok treći žele zadržati svež dah. Iako su razlozi bezazleni i ne otkrivaju vaš istinski karakter stručnjaci za neverbalnu komunikaciju žvakanje smatraju vrlo neozbiljnim, a u nekim slučajevima i nepristojnim.

 

Miris

 

Iako svi volimo parfeme, a kod kuće čuvamo barem jednu bočicu omiljenog mirisa, dokazano je kako parfemi kod osetljivih osoba mogu izazvati mučnine pa čak i glavobolju. Upravo zbog toga vrlo jaki i slatki parfemi mogu vas opisati kao neodgovornu osobu koja ne mari za druge. Isto vredi i za odeću koja je "uhvatila" miris vlage ili dima cigarete.

 

Šminka i frizura

 

Doterati se za poslovni ili neki drugi sastanak odličan je potez, u koliko želite ostaviti dobar utisak. Ali, kao i u svemu drugome u životu i u doterivanju treba biti umeren. Prenapadna i "teška" šminka, kao i presvečana i naglašena frizura nikako nisu dobar izbor jer mogu odavati utisak nesigurnosti i dvoličnosti.

 

Nije mogla da sačuva dostojanstven izgled: Džaba joj najbolji šminkeri i frizeri! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...