Isprobajte

I štikle mogu biti udobne: Mali saveti za lagani korak u visokim potpeticama!

Nosite štikle svaki dan i ne pristajte na kompromise. Ovo su saveti koje morate pročitati
Moda
16:40h Autor:
I štikle mogu biti udobne: Mali saveti za lagani korak u visokim potpeticama!
Foto: Shutterstock

Žene ih obožavaju, a muškarci vole videti - visoke potpetice vizualno izdužuju noge i popravljaju figuru. Još samo da nisu neudobne za nošenje, gde bi im bio kraj...

Srećom, postoje trikovi sa kojima štikle mogu postati udobnije i trajati duže, a žene u njima pravilnije hodati.

Mekani umetci protiv žuljeva

Za izrazito tvrde štikle nema druge nego u njih umetnuti silikonske ili umetke od gela na ključna mesta gde najviše žuljaju, bila to peta ili potplat. To može uveliko omekšati osećaj prilikom hodanja i smanjiti pritisak na nogu.

Brusni papir protiv klizanja

Neke štikle imaju posebno glatko dno, po kojemu se noga u najlonkama zna klizati i pritom smanjiti stabilnost te narušiti gracioznost pokreta. Vrlo jednostavno rešenje u ovom je slučaju obični brusni papir, kojim se izbrusi unutrašnja površina cipele tako da ona postane hrapava, a stopalo prestane proklizavati.

Ne očajavajte: Sjajan trik da kožne cipele učinite udobnijim!

Dezodorans nije samo za svežinu

Za dozu mekoće i sprečavanje trenja stopala o cipele, potrebno je samo dezodoransom u sticku ili roll-onu premazati unutrašnjost cipela.

Ženstveno hodanje

Manekenke na pistama koračaju poprilično velikim koracima, ali razlog tomu nije samo vizualni dojam, već i veća stabilnost prilikom hodanja, čvršće "gaženje", ali i veće samopouzdanje te ženstveniji hod u kojemu se ljuljaju bokovi.

Led za tesne cipele

Ako se čini kako su štikle pomalo tesne i noga je u njima previše stisnuta, nije ih potrebno baciti, već primeniti trik sa ledom: vrećicu valja napola ispuniti vodom i postaviti je u unutrašnjost cipele, koja se potom preko noći smesti u zamrzivač. Voda se zamrznula i razvukla cipelu - u tomu je cela mudrost.

Skraćivanje potpetica

Gotovo se svake štikle kod obućara mogu skratiti za jedan do dva centimetra bez očiglednog narušavanja estetike cipela, a to može znatno olakšati hodanje i smanjiti pritisak na prednji deo stopala.

I baletanke i salonke mogu biti jednako udobne: Ovo gledajte kada kupujete cipele!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs