Iskreno priznanje

Otkrila zašto je prestala da pomaže drugima: Nije moj posao da ih isceljujem!

Moj posao je da ih pustim da se sami s Bogom izbore za svoje pobede, smatra Lin
Zanimljivosti
21:28h Autor:
Otkrila zašto je prestala da pomaže drugima: Nije moj posao da ih isceljujem!
Foto: Facebook / Lynnzavaronewman

Autorka Lin Njumen bavi se brojnim životnim temama, a svojim pratiocima na društvenim mrežama često deli korisne savete. Između ostalog, nedavno je otkrila zašto je prestala da pomaže drugima.

"Mislila sam da je moj posao da se bavim problemima drugih ljudi, pogotovo kada su u pitanju moji najbliži odnosi. Iskreno? To sam radila kako bih se ja bolje osećala. Ali, svaki put kada sam pokušala da pomognem, završilo se tako da sam pritom odgurala od sebe one koje volim umesto da sam ostvarila bliskost za kojom sam čeznula.

Tuđi problemi: Evo zašto nije pametno da se uvek držite po strani!

Znali bi da kažu: "Hej, ja sam veliki dečko/devojka! Znam da se brinem o sebi!"

I onda bih odgovorila: "Znate šta? Imate unutrašnje resurse koji će da vam pomognu da se brinete za sebe. Zašto da se petljam uopšte?" Kao kreativno, saosećajno, osećajno i intuitivno biće, mogu da "osetim" ljude oko sebe, pogotovo one do kojih mi je stalo i koje volim najviše. Teško mi je da se držim po strani.

Možete li da se poistovetite s tim? Da li vam je poznat osećaj kada gledate nekoga da pati i želite da pomognete u rešavanju njegovih problema?

Ali šta će se dogoditi ako se suzdržimo od pomaganja ljudima koje muči određeni problem? Moglo bi da se čini sebično, ali mi drugima nanosimo veliku štetu ukoliko vodimo njihove bitke umesto njih samih. Oduzimamo im njihovu moć i ne dopuštamo im da sami reše stvari. Znam da se to čini okrutno, ali istina je – kada delujemo na takav način, mi pokušavamo da kontrolišemo druge da ostvare svoju dobrobit.

Niste zadovoljni životom? Ove navike srećnih ljudi će vam pomoći!

<\/div>

Radi se o tome da se mi sami osećamo bolje ili dobijamo nešto što želimo, bez da to uopšte i shvatamo. Mnogo puta u želji da pomognemo drugima, možemo zapravo da pokušamo da kontrolišemo naše odnose i našu okolinu da bismo se osećali sigurno i zaštićeno.

Napokon sam shvatila – moj jedini posao je samo da slušam one koje volim sa saosećanjem i ljubavlju i da nikada ne pokušavam da promenim nešto u iskustvima drugih osoba.

Fantastična moć sveća: Ispunite želju jednostavnim ritualom!

Jedna od mojih najvećih životnih lekcija: nije moj posao da isceljujem druge. Moj posao je da ih pustim da se sami s Bogom izbore za svoje pobede. To je jedini način na koji svi možemo da učimo i rastemo. Moramo sami da donosimo svoje zaključke.

Dugo mi je trebalo, ali na kraju sam to shvatila. Umesto da gledam kako menjam druge ljude, moj prioritet je postao da gledam šta treba da promenim u sebi.

Možete li vi pažljivo da saslušate blisku osobu s ljubavlju i toplinom umesto da joj nudite savete?

Kada vas neko uvredi: Mudre poruke Bude kako da reagujete!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs