Smeh do suza

Ostvaruje se tvoja najgora noćna mora: 20 znakova da se pretvaraš u svoju mamu!

Kako starite tako u svojim postupcima prosto vidite svoju majku, a do juče ste se klele da vam se to nikad neće desiti
Zanimljivosti
01:00h Autor:
Ostvaruje se tvoja najgora noćna mora: 20 znakova da se pretvaraš u svoju mamu!
Foto: Shutterstock

Koliko god da bežiš od toga, kad tad će se desiti. Svi vremenom počnemo da ličimo na svoje roditelje. Doći će i taj dan kada će ti reći da si ista tvoja majka. Dok budeš kiptala od besa, teši se ovom mišlju: Makar ti nisu rekli da si pljunuti otac…

Ovo su 20 znakova da si počela da se pretvaraš u svoju mamu:

1. Sve češće mešaš imena rođaka. Kad nekog hoćeš da dozoveš prvo mu tri puta pogrešiš ime, dok ne ubodeš ono pravo, uz obaveznu psovku.

2. Kada kupuješ farbu za kosu više ne biraš neku nijansu koja ti je interesantna, već takvu koju ćeš najređe morati da osvežavaš, dobro pokriva sede i koja je na akciji.

3. Pojam “akcija” te ne asocira na seks, već na sniženje u supermerketu.

4. U nove pametne telefone sve češće bleneš kao tele u šarena vrata, izjavljuješ da su glupi i da ne možeš s njima da se smaraš. S vremena na vreme ti izleti rečenica: “Telefon nije za razgovor, nego za dogovor”.

Lepota u genima: Ovako izgleda majka Helene Topalović! (FOTO)

5. Umesto u grad, odlaziš kod komšinice na kafu. Umesto izlaska, radije biraš šetnju. Čak i kada odlučiš da ćeš izaći negde sa društvom, uspavaš se uz televizor pre nego što dođe vreme za izlazak.

6. Poznaješ sve komšije u zgradi, interesuje te koje su nove odluke donesene na zasedanju skupštine stanara. Vodiš računa da se poštuje kućni red.

7. Kad poželiš da se razgibaš, ne odlaziš u klub, već pališ usisivač, pereš zavese, prozore i tepihe.

8. Zasadila si cveće i nije ti uvenulo.

9. U sezoni gripa redovno jedeš beli luk. Znaš koja biljka je dobra za kašalj, koja za srce, koja za reumu i redovno primenjuješ recepte iz novina za meleme i napitke koji leče sve – od glavobolje do smrti.

10. Izbegavaš da nosiš crno, jer te sve manje asocira na eleganciju, a sve više na sahranu.

11. Dok gledaš filmove, glasno komentarišeš postupke glumaca, psuješ negativce i ljutiš se na onu što ispada glupa jer uz stepenice beži od ubice, umesto da iskoči kroz prozor u prizemlju… Isto radiš i kad gledaš skupštinu…. Gledaš skupštinu.

Kako me majčina smrt naterala da živim punim plućima: Ne osuđujte me što se smejem, plešem, pevam!

12. Govoriš da je Šon Koneri dobar frajer, a najbolja riba u Holivudu ti je Meril Strip.

13. Redovno kupuješ kartu za prevoz, jer te je sramota da se švercuješ, iako ne zaslužuju ni dinar da im daš.

14. Kada kupuješ odeću, vodiš računa da svaki komad može da se uklopi u makar još tri kombinacije. Uvek gledaš da uzmeš za broj veću garderobu, jer kada je komotnije, bolje stoji.

15. Sa piva si prešla na crno vino, jer je zdravo za cirkulaciju i ne goji.

16. Više ne praviš sedeljke, već primaš goste. Kad dolaze gosti, umesto alkohola kupuješ namirnice, pitaš se šta da skuvaš i mesiš neke “brze” kolače. Uvek imaš neke grickalice koje ne jedeš, već čuvaš da se nađu…

17. Kada dobiješ flašu nekog alkoholnog pića, ne načneš je istog momenta, već je čuvaš da poneseš kad ideš kod nekoga na slavu.

18. Imaš kesu u kojoj čuvaš kese.

19. Kupuješ isključivo pamučni donji veš. Ne biraš ga po boji, nego po kvalitetu tkanine. Kakve veze ima koje je boje, kad se ne vidi!?

20. Reč “odmor” te, umesto na bleju i uživanciju pod palmama, asocira na opekotine, promrzline, infekcije, vukljanje tone kofera, jurnjavu i podizanje kredita. Neka hvala, radije ćeš svoje slobodno vreme da provedeš na poslu sa koleginicama…

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs