Odmor

Kad muškarac napuni 40 godina: Evo zašto mirne duše, celi dan, može provesti u boksericama ispred TV

Četrdesete su godine kada možete mirne duše da se odmorite od svega, a evo i zašto
Zanimljivosti
18:02h Autor:
Kad muškarac napuni 40 godina: Evo zašto mirne duše, celi dan, može provesti u boksericama ispred TV
Foto: Thinkstock

Kada napune 40 godina, većina muškaraca rešila je najveće životne probleme poput venčanja, dece, karijere i stambenog pitanja. Kolumnista Dan Skoti zato smatra da su to najbolje godine u životima muškaraca. Međutim, Skoti ne razume zašto muškarci u četrdesetim proživljavaju tzv. "Krizu srednjih godina" kada bi zapravo trebalo da uživaju u tim, kako kaže, najboljim godinama svog života.

Ovo su njegovi razlozi zašto bi se muškarci trebalo veseliti ulasku u četrdesete.

Posao: Kada napunite 40 godina, već ste dali svoj maksimum po pitanju karijere pa više ne morate nikoga impresionirati. Kada ste mlađi, stalno se morate dokazivati, ali sa 40 ste već pokazali ko ste i šta ste i u miru se možete pripremati za penziju, savetuje Skoti.

Svakodnevni život: Kada ste u četrdesetim, zaslužili ste da sedite kod kuće u donjem vešu. Više nema pritiska da nešto "morate učiniti" ili da se negde "morate pojaviti". Ako vam se ne ide na nečiji rođendan – nemojte ići. Odmorite se, zaslužili ste.

Nijedan muškarac vam ovo neće priznati: 4 stvari koje im se motaju po glavi!

Zabava: Sada kada imate manje posla i manje ste pod stresom, nađite novi hobi i neka vam on bude zanimacija.Uživajte u ležernim zabavama uz roštilj i družite se sa prijateljima uz fudbalske utakmice ili pecanje.

Stil: Kada napunite 40, već imate izgrađen stil, a osim toga – više nikoga nije briga kako izgledate, piše Skoti. Prerasli ste fazu odevanja kako biste impresionirali druge – obucite se u ono u čemu vam je najudobnije.

Muškarac bez mozga, bukvalno: Lekari se šokirali kada su skenirali glavu državnom službeniku!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs