Dosetio se

Radi u Guglu, živi u kamionu: Evo zašto se ovaj mladić odlučio za drastične mere! (FOTO)

Brendon se preselio u Kaliforniju kako bi počeo da radi kao softverski inženjer u Guglu. Ali umesto u (pre)skupi stan u San Francisku i okolini, on se uselio u kamion površine nešto manje od 12 kvadratnih metara
Zanimljivosti
13:46h Autor:
Radi u Guglu, živi u kamionu: Evo zašto se ovaj mladić odlučio za drastične mere! (FOTO)
Foto: Profimedia

Dvadesettrogodišnji Brendon, IT stručnjak zaposlen u Guglu, dosetio se kako će da uštedi: uredio je svoj životni prostor nešto manji od 12 kvadratnih metara u parkiranom kamionu ispred sedišta kompanije. Na ovaj način planira da uštedi i do 90 odsto prihoda.

Brendon se sredinom maja iz Masačusetsa preselio u Kaliforniju kako bi počeo da radi kao softverski inženjer u Guglu. Ali umesto u (pre)skupi stan u San Francisku i okolini, on se uselio u kamion površine nešto manje od 12 kvadratnih metara. Ideja mu je pala na pamet dok je stažirao u Guglu prošlog leta i stanovao u najjeftinijem raspoloživom korporativnom smeštaju: njih četvorica delili su stan s dve spavaće sobe za oko 65 dolara za noć.

Shvatio je da plaća veliki iznos za prostor u kojem gotovo uopšte ne boravi. Teško mu je to bilo da racionalizuje, pa je počeo da razmišlja o alternativama. Sobe u kamionu setio se odmah. Nije čekao s pripremama jer je znao da će da se vrati i da radi posao s punim radnim vremenom.

Ovakvu kuću još niste videli: Bosanac prodaje vilu za 53 miliona dolara, dosadila mu! (VIDEO)

Za deset hiljada dolara kupio je Fordov kamion iz 2006. godine, s nešto više od 252 hiljade pređenih kilometara. U njemu je namestio krevet, ormar i vešalicu za odeću i nekoliko plišanih životinja. Hrani se i tušira u Guglu, u korporativnoj menzi i teretani. Jedini fiksni mesečni trošak je osiguranje (121 dolar). Struju ne koristi, mobilni telefon mu plaća Gugl. Na kamionu ima svetiljke na baterije osetljive na pokret, koje puni na poslu. Te baterije koristi za punjenje slušalica i baterije na mobilnom telefonu. Laptop izdrži čitavu noć bez punjenja, pa ga kasnije dopuni na poslu.

Cilj mu je da uštedi oko 90 odsto prihoda nakon oporezivanja, što namerava da utroši na otplatu studentskog kredita i ulaganja. Ukupnih 22.434 dolara kredita za četiri meseca je sveo na 16.449. Očekuje da će potpuno da ga isplati tokom sledećih šest meseci i da će tokom sledećih deset do dvadeset godina da uštedi priličan iznos.

Nećete verovati: Šta sve stane u stan od 25 kvadrata! (FOTO, VIDEO)

Foto: Printsceen / frominsidethebox.com
Foto: Printsceen / frominsidethebox.com

Prostor je mali, ali u njemu ionako samo spava. Zbog toga što ne plaća stan može da priušti sebi obroke u finim restoranima i uživanje u San Francisku. A i putovanje do radnog mesta traje vrlo kratko.

Osim jedne prijateljske rasprave s osiguranjem parkinga zbog toga što se iz bioskopa vratio nešto kasnije, većih problema nije bilo. Kad je obezbeđenju pokazao bedž koji imaju zaposleni i ponudio da premesti kamion, izvinili su se što su ga probudili i rekli da ima zgodnu gajbu.

Naravno, ovakav njegov način života je moguć zato što Gugl to toleriše, ali i zbog blage kalifornijske klime, koja po ravilu nema oštre zime.

Iz 185 kvadratnih metara prešla u samo 8: Postala srećnija i pokrenula biznis! (VIDEO)

Brandonove dogodovštine možete da pratite na blogu Thoughts from Inside the Box.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs