Tik tak

Idealna satnica jednog dana: Kada je najgore vreme za kafu, doručak, seks, pa i smrt!

Naučnici su ustanovili kada je u toku dana najbolje vreme za smrt, za rađanje, ustajanje, jelo, vežbanje i td. Proverite da li radite sve u pravo vreme
Zanimljivosti
05:26h Autor:
Foto: Shutterstock

Dobro kaže ona izreka da za sve postoji pravo vreme. Upravo to pokazuju istraživanja prema kojima se može tačno odrediti kada je tokom jednog dana najpogodnije vreme za kafu, lekara, seks, posao. Na to utiče nivo hormona, pritisak, telesna temperatura a sve to je važno i za naše radne sposobnosti i raspoloženje. Evo pregleda idealnih minuta za razne vrste aktivnosti:

05:48

Pravo vreme vreme za seks jer je muškarcima nivo testosterona 25 do 50 posto viši nego tokom dana, a povišen je i kod žena. Važno je i to što su partneri opušteni jer se mozak tokom noći regenerisao od stresa.

06:53

Najrizičnije za srčani udar jer organizam ulazi u poslednju fazu sna. Nadbubrežna žlezda proizvodi veću količinu adrenalina da bi šokirala naše telo i tako nas probudila, a to može izazvati pucanje krvnih sudova.

Preti li vam razvod: Računica otkriva da li ste u brak stupili u pravo vreme!

07:25

Najpopularnije vreme za ustajanje. Prema istraživanju u Velikoj Britaniji to je prosečno vreme kada većina ljudi ustaje.

07:40

Najbolje vreme za merenje. Tada je već završen odlazak u toalet, a to je i vreme pre doručka. Kazaljke na vagi pokazaće koliko zaista imate kila, a to je manje nego kod kasnijeg merenja.

08:00

U ovo vreme smo najsrećniji, mozak je odmoran, stresa još nema, problemi se čine daleko. U osam smo optimisti skroz naskroz.

Pravo je vreme za promene: 6 zastarelih ljubavnih pravila!

09:17

Ovo je najgore vreme za ispijanje jutarnje kafe jer ima suprotan efekat od onog koji očekujemo, a to je da nas razbudi. Studije pokazuju da u to vreme imamo dovoljno kortizola, hormona zbog koga se osećamo budno i kao da smo popili punu šolju kafe.

10:06

U to vreme žene su najlepše, frizura je tek napravljena, a šminka sveža. I još nešto, negativna energija se još uvek nije dovoljno nakupila pa nema ni stresa.

11:00

Ovo je vreme kada se najčešće umire. Naučnici tvrde da je vreme naše smrti zapisano u genima a to vreme je najverovatnije baš 11 sati.

12:37

U ovo vreme temperatura tela opada, proizvodi se mala količina melatonina, hormona zbog koga nam se spava. Dakle, to je vreme kada treba malo dremnuti.

Uticaj mesečevih mena: Kada je pravo vreme za investicije, novi posao, pronalaženje partnera!

14:00

Pravo vreme za posetu zubaru, jer lokalna anestezija drži tri puta duže. Ne zna se tačno zašto je to tako, pretpostavlja se da je zbog preusmeravanja energije tela na druge biološke procese.

15:13

Krpe i četke u ruke i krenite u čišćenje kuće jer je ovo najbolje vreme za pospremanje. Zbog čega? Tada je koordinacija očiju i ruku na najvišem nivou kao i raspoloženje. Takođe, ovo vreme je idealno i za šivanje, štrikanje i druge ručne radove ili hobi.

16:41

Nivo enerije posle ručka pada, smanjuje nam se sposobnost razmišljanja. Znači ovo nije vreme za društvene aktivnosti, tromi smo i pospani. Nemojte odabrati vreme između 16 i 18 časova za razgovor za posao, imaćete manje šanse da ga dobijete.

Da se naježiš: Šta se dešava sa telom sat vremena nakon smrti!

17:44

Najbolje vreme za vežbanje. Stručnjaci su izračunali da je oko 80 posto svetskih rekorda srušeno kasnije posle podne. Tada smo fizički najefikasniji i manje skloni povredama. Važno je i to da su se mišići dobro ugrejali tokom dana.

18:25

Ako planirate bebu ovo je idealno doba za oplodnju, jer su najveće šanse za ostanete u drugom stanju. Tada je kvalitet sperme najbolji.

22:51

Kreativnost je na vrhuncu jer je um umoran, a misli odlutaju, rađaju se nove ideje, vidici su beskonačni, postajemo kreativniji. Ovo je vreme najbolje za pamćenje, jer mozak tada koristi više određenih hemikalija zaduženih upravo za pamćenje.

Sudbina zapisana u satu rođenja: Nije svejedno kada ste došli na svet!

21:00 do 23:00

Idealno vreme za odlazak u krevet da bi odmor bio kvalitetan i siguran.

04:36

Vreme kada se bebe najčešće rađaju. To je najsigurnije i najzdravije vreme za rađanje jer je tada mozak vrlo opušten, kao i mišići u telu. Osećaj bola tada je najmanji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...