Nije svejedno

Preti li vam razvod: Računica otkriva da li ste u brak stupili u pravo vreme!

Kada se u obzir uzmu društveni i demografski faktori poput seksa, rase, strukture porodice, religije, seksualne prošlosti i veličine mesta u kojem osoba živi, dobije se jasna računica za najmanju šansu za razvod
Ljubav i zavođenje
06:10h Autor:
Preti li vam razvod: Računica otkriva da li ste u brak stupili u pravo vreme!
Foto: Shutterstock

Godinama se činilo da je bolje venčati se kasnije. Ali najsvežiji podaci istraživanja američkog Univerziteta Juta ukazuju na to da su oni koji brak sklope nakon 32. godine u većoj "opasnosti" da će da se razvedu od parova koji se venčaju u kasnim dvadesetim.

Da li je moguće: Voleti partnera koji nas ne zadovoljava u krevetu?

Koje je onda idealno doba za ulazak u brak i najmanju šansu za razvod? Između 25. i 32. godine, a u toj računici u obzir su uzeti društveni i demografski faktori poput seksa, rase, strukture porodice, religije, seksualne prošlosti i veličine mesta u kojem osoba živi.

"Za gotovo svakoga kasne dvadesete čine se kao najbolje godine za ulazak u brak", ističe Nikolas H. Volfinger, vođa istraživanja.

On nudi i objašnjenje zašto je ljudima koji se venčaju u srednjim tridesetima teže da ostanu u braku. Kaže da oni koji čekaju srednje 30-e da bi sklopili brak možda nemaju predispozicije za brak, bilo zbog "teške" ličnosti ili teškoća s uspostavljanjem međuljudskih odnosa, pa zato kod njih postoji veći rizik od razvoda.

Erotski roman joj doneo svetsku slavu, ali i razvod: Suprug to nije mogao da podnese! (FOTO)

Uz to, ističe da se neke osobe u tridesetima koje bi i bile dobar bračni partner osećaju sasvim dobro i kao samci ili im odgovara da žive u vanbračnoj zajednici. Neki ljudi koji, pak, odlažu brak se toliko naviknu na samački život da ne budu dobri bračni partneri ukoliko se ikada odluče da braku daju šansu.

Barbara Strejsend otkrila tajnu uspešnog braka: Ona i suprug praktikuju jednostavnu naviku!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs