Neverovatno

Proverite da li ličite na svekrvu: Muškarci biraju žene slične njihovim majkama!

Ovo je upravo kao da vam se ostvarila najgora noćna mora, upravo ste uvideli da podsećate na svoju svekrvu! Ne brinite, to je kriv vaš dragi koji vas je izabrao jer ga podsećate na njegovu mamu
Zanimljivosti 11.08.2015. - 20:49h Autor: Prva.rs
Foto: Shutterstock

Pogledale ste se u ogledalo i primetile da imate skoro istu građu kao vaša svekrva! Boja kose vam je iste nijanse?! Ne brinite, ako primetite ovakve sličnosti, u pitanju je samo vaš muškarac kojeg privlače žene koje ga podsvesno podsećaju na mamu.

 

Prema istraživanju koje je sprovedeno u Finskoj, većina muškaraca uglavnom završi sa ženama koje izgledaju kao njihove majke. Naučnici su sproveli istraživanje među 70 muškaraca i žena i kada su ih uporedili s njihovim roditeljima, došli su do zapanjujućih podataka.

 

Kako se muškarci odlučuju na seks: Sa kim i zašto!

 

Nijedan muškarac nije izgledao poput oca svoje žene

, dok je gotovo svaka žena bila vrlo slična majkama muškaraca.

 

Međutim, naučnici nas uveravaju da u tome nema ničeg lošeg:

 

"Nema ništa loše u tome ako muškarce privlači žena koja je slična njihovoj majci. Evolucija i prirodna selekcija ”programirala” nas je da tražimo partnere iste vrste. A budući da su muškarci prvi i najbliži kontakt ostvarili sa svojom majkom, ona je postala primer onoga što traže. Očevi jednostavno ne ostavljaju takav uticaj na svoje ćerke," kaže psiholog Urszula Marcinkovska.

 

Zašto me ostavi: Muškarci raskidaju zbog ovog i tu nema dileme!

 

Ali, to se ne završava samo na izgledu. Odnos muškaraca sa majkom utiče i na to kakve će muškarci kasnije imati odnose sa ženama, tvrdi sociolog Majkl Kimel. Najbolje će sa ženama u životu proći muškarci koji su bili povezani sa svojim majkama, dok će oni koji su imali loše odnose, tražiti ženu koja je ista kao njihova majka.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...