Pogledajte

Filmovi koji uništavaju ugled žene: Da li smo stvarno tako jadne? (VIDEO)

Slabe i opterećene potragom za savršenim muškarcem, takve žene su danas prisutne na filmu. Preskočite gledanje ovih filmskih ostvarenja
Zanimljivosti
18:20h Autor:
Filmovi koji uništavaju ugled žene: Da li smo stvarno tako jadne? (VIDEO)
Foto: Profimedia

Slabe, zavisne, opterećene seksom i muškarcima? Da li smo to zaista mi? Pametne, hrabre, nezavisne, milenijumske žene koje su srećne i bez muškaraca? To su naši pravi epiteti i želimo takve filmove na malim ekranima!

Možda su vam na prvi pogled, ova 3 filma bila simpatična, međutim, zavirite u dublji smisao poruka koje nam šalju i recite nam da li smo u pravu kada kažemo da nas prikazuju u zaista lošem svetlu, prenosi cosmopolitan.rs

Osuđivala je druge žene, a onda je doživela isto: Pismo jedne mame otvoriće vam oči!

Seks i grad 2 (2010)

Obožavamo seriju i radujemo se svakoj novoj reprizi kao da je prvi put gledamo. Međutim, prvi i drugi deo filma “Seks i grad”, blago nas je razočarao. Iako je odlična razbibriga, moramo da ukažemo na situacije koje nas zaista brinu i koje šalju skroz pogrešnu poruku o ženama.

Šarlot je zabrinuta jer joj se čini da je njen muž opsednut novom dadiljom pa se smiruje tek onog trenutka kada čuje da je dadilja lezbejka. S druge strane Samanta zbog straha da joj menopauza ne naruši libido ima neumereno mnogo seksa. I na kraju kakvu poruku dobijamo od ovih dama: Žene su toliko očajne da idu do krajnjih granica!

One su pristale i ne kaju se: 3 scene iz porno filmova koje treba da probate!

50 nijansi siva (2014)

Iako je zasnovan na knjizi i doneo je malo erotike i slobodnijeg duha (ipak živimo u 21. veku i nema mesta za tabu teme), moramo da uputimo ogromnu kritiku glavnom liku – Anastaziji Stil. Osim što je izuzetno nesigurna u sebe i otkad je upoznala Kristijana ceo život joj se sveo na muškarca. Da dodamo i činjenicu da je prikazana kao nevina devojka koja zbog njega pristaje skoro na sve perverzije.

Uvredljive reči i poruke: Jedini razlog zašto muškarci psihički maltretiraju žene!

Najgora noć u mom životu (2013)

Pametna i lepa novinarka (tumači je Elizabet Benks) sanja da postane televizijsko lice, međutim noć sa strancem će je dovesti u brojne nezgodne. Ostavljena u Los Anđelesu, bez novca, kola i dokumenata mora da smisli način kako da se spasi i na vreme stigne na najvažniji intervju u životu. 21. vek i sasvim podržavamo ideju da žena treba da se oseća samopouzdano u svom telu i uživa u seksu.

Međutim, zašto bi odgovorna devojka koju sutradan čeka važan intervju našla u krevetu nepoznatog momka i popila toliko pića da se gotovo ničega ne seća. Zar to nije malo ponižavajuće i neodgovorno ponašanje? I da li takva devojka treba da predstavlja model i uzor drugima?

Znamo da je sve ovo simpatični i šaljivi film, ali tu smo i da štitimo ženska prava i branimo se od seksizma.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs