Zabavite se

Em je kiša, em je petak 13: Kako da ne budete baksuz, za svaki slučaj!

Mnogi se oštro suprotstavljaju ovim, i sličnim, narodnim verovanjima, ali mnogo je više onih koji potajno strepe i striktno vode računa šta i kada rade
Zanimljivosti
06:26h Autor:
Em je kiša, em je petak 13: Kako da ne budete baksuz, za svaki slučaj!
Foto: Thinkstock

Kažu da te čeka nesreća negde iza ugla kada ti crna mačka pređe put. Isto tako kažu da je petak trinaesti najbaksuzniji od svih dana u godini.

Koliko ste vi, zapravo, sujeverni?

Mnogi se oštro suprotstavljaju ovim, i sličnim, narodnim verovanjima, ali mnogo je više onih koji potajno strepe i striktno vode računa šta i kada rade.

Ovog martovskog petka 13. po izlasku iz kuće nas je sačekala kiša, tmurno vreme i loše raspoloženje. Ne zaboravite kišobran sa sobom, ali isto tako ne zaboravite da ga nipošto ne otvarate u zatvorenom prostoru! Bake su nas još od malih nogu učile da je nesreća otvarati kišobran u kući.

Kad vam ne ide baš najbolje: Talisman za više para u džepu!

Svima nam je dobro poznata ona stara: "Kucni u drvo da ne čuje zlo". Ne morate baš danas da je zaboravite. Kucnite u kancelarijski sto, kuhinjski, u bilo šta drveno što vam se nađe u trenutku kada pohvalite neki svoj dobro izveden podvig. Za svaki slučaj!

Kada dođe vreme za ručak, ne morate baš da zauzmete onu praznu stolicu tik uz ćošak stola. Osim ako ne želite da ostanete usedelica celog života. Uz to, omažite tanjir - neće da škodi.

Po povratku sa posla, nemojte se rukovati sa kolegama preko praga - i samo zadržavanje na istom, kažu, može da donese nesreću.

U čemu leži vaša snaga, koje su vam mane: Kineski horoskop otkriva!

Jedan od, u narodu najrasprostranjenijih, načina da se zaštitite od uroka i magije jeste crveni konac oko ruke. Obično se stavlja bebama, ali neretko ga možemo videti i kod straijih osoba.

U večitu "borbu" da ne budemo baš mi ti baksuzi na kojima se uvek zalomi, i horoskop je umešao prste. OVDE saznajte da li ste među tri najbaksuznija horoskopska znaka.

Držimo palčeve da niste!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs