Sve loše ostavite u prošlosti

Držite život čvrsto u svojim rukama: Preuzmite kontrolu pomoću 5 jednostavnih koraka!

Mi smo sami krojači svoje sudbine, i biće nam onako kako želimo da bude
Zanimljivosti
13:24h Autor:
Držite život čvrsto u svojim rukama: Preuzmite kontrolu pomoću 5 jednostavnih koraka!
Foto: Shutterstock

Veliki broj ljudi, barem u nekom trenutku svog života, ima osećaj kao da "gubi tlo pod nogama", da nema kontrolu nad dešavanjima u svom životu i da ne ide sve po očekivanom planu. Međutim, istina je da smo mi sami krojači svoje sudbine, i da će nam biti onako kako želimo da bude.

5 verovanja koja vam uništavaju život: Zbog ovoga nikada nećete biti srećni!

Možda je osećaj gubljenja kontrole posledica nekih vaših grešaka ili propusta kojih niste svesni... Probajte da se osvrnete na njih, da ih uočite i proučite, a zatim i ispravite. Povratite ličnu moć i kontrolu nad životom!

Ovo je 5 jednostavnih koraka kako da ponovo budete gospodar svojih odluka i životnih dešavanja:

1. Prihvatite odgovornost

Preuzimanje odgovornosti za to gde ste sada, daje vam moć da budete tamo gde želite. Kakav god bio život koji vodite – vaš je, i stoga ga takvog treba voleti i ceniti. Perspektive, osećanja, misli, reakcija, stavovi... Sve je na vama. Vi držite volite, vozite u kom pravcu želite i kreirajte sami svoj put na mapi života.

9 stvari koje vam nisu potrebne za sreću: Od čekanja na savršene okolnosti nemate ništa!

2. Prestanite da krivite sebe ili druge

Ova stavka se često odnosi na prošlost i preokupaciju onim što je bilo. Međutim, svako jutro – imate čistu prošlost i beli papir za budućnost, na kojem možete ispisivati sve što želite da budete ili postignete. Prestanite da krivite sebe ili druge za prošle neuspehe, da se opterećujete zašto vam nešto nije išlo ili šta ste sve propustili... Svaki novi dan, živite od početka tog dana, gledajući unapred.

7 lekcija koje naučimo iz sopstvenih grešaka: Nesavršenosti nas zapravo čine savršenim!

3. Opraštajte

Naučite da opraštate, prvenstveno sebi. Sve što doživite, ponekad i loše, pomaže vam da sazrite, odrastete, ojačate. Zašto biste nosili gorčinu u grlu zbog nečega što je deo prošlosti ili što će jednom postati prošlost? Život ne traje večno, trudite se da ga provodite u radosti, smehu i minornoj dozi nerviranja.

5 razloga da ne budete zlopamtilo: Opraštanje je odlika jakih, samouverenih ljudi!

4. Promenite svoj stav

Vaš stav ima veoma značajnu ulogu u kvalitetu vašeg života. Da li ste primetili da ponekad, kada imate loš, negativan, tmuran stav, da čitav dan postane takav? Zamislite da je tako svaki dan... Potrudite se da, kada na kraju dana ili nekoliko godina, sumirate proteklo vreme – shvatite da je rezultat pozitivan, da ste bili značajno raspoloženi i pozitivni, a mizerno neraspoloženi i negativni.

Izbegnite sindrom tetke: 6 zapovesti kako da ne budete večito dosadna i džangrizava osoba!

5. Odlučite i definišite šta želite

Sve što želite, nalazi se na drugoj strani straha. Razmislite dobro šta želite da budete i postignete u životu – ne ono što želi vaša porodica ili prijatelji, ne ono što oni očekuju od vas, već ono što vi istinski želite. Jednom kada to shvatite, i usmerite se kao ostvarenju svojih ciljevi, bićete na korak do ispunjenja i sreće koji dolaze iznutra.

Kraći put do sreće i uspeha: 6 stvari koje mentalno jaki ljudi nikad ne rade!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs