Težina zlata vredna

U Dubaiju gubitak kilograma nagrađuju zlatom

U skladu sa nedavno pokrenutom kampanjom borbe protiv gojaznosti vlasti u Dubaiju nagrađuju zlatom građane koji uspeju da smršaju
Zanimljivosti
02:26h Autor:
U Dubaiju gubitak kilograma nagrađuju zlatom
Foto: Shutterstock

Kako pišu lokalni listovi, vlasti u Dubaiju nagrađivaće zlatom građane koji uspeju da smršaju, ističući da je ova odluka doneta u skladu sa nedavno pokrenutom kampanjom borbe protiv gojaznosti.

Vaša težina je zlata vredna glasi slogan kampanje kojom se disciplinovanim građanima obećava da će dobiti po gram zlata za svaki izgubljeni kilogram, pod uslovod da do 16. avgusta smršaju minimum dva kilograma.

Kako prenosi AFP, inicijativa se poklapa sa mesecom ramazana, najvažnijim islamskim praznikom tokom kojeg vernici svakodnevno poste od izlaska do zalaska sunca.

Mnogi se, međutim, tokom noći prepuštaju zadovoljstvima dobre i jake hrane, uprkos upozorenjima da bi to moglo da naškodi njihovom zdravlju.

Tri osobe koje budu izgubile najviše kilograma tokom kampanje dobiće svaka po zlatnik vredan 20.000 dirhama (5.449 dolara), dok će ostali gubitaši podeliti zlatnike u ukupnoj vrednosti od 200.000 dirhama.

Učesnici će morati da koriste vage postavljene na javnim mestima i da se obavežu da neće posezati za nezdravim metodama mršavljenja. Ukoliko budu želeli, moći će da dobiju savete nutricionista.

Više zemalja Zaliva pokušava da smanji procenat gojaznih među stanovništvom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs