Zoo vrt u Atlanti dobio nove članove

Džinovska panda rodila blizance

Džinovska panda po imenu Lun Lun donela je na svet dva mladunčeta u zoološkom vrtu u Atlanti
Zanimljivosti 16.07.2013. - 17:53h Autor: Tanjug
Foto: AP

U zoološkom vrtu u Atlanti rođeni su prvi blizanci pande rođeni na tlu Amerike od 1987. Kako prenosi AP, male pande rođene su juče popodne u razmaku od dva minuta.

 

Portparol zoo vrta Kejša Hajns izjavila je da su veterinari, na osnovu nedavnog ultrazvučnog snimka, očekivali samo jedno mladunče i da ih je rođenje blizanaca jako iznenadilo.

 

"Dobili smo blizance!", objavio je na svom vebsajtu zoo vrt koji zasad nije dao nikakve informacije o veličini, težini i polu beba pande.

 

"Ovo je uspeh koji delimo sa svim zoo vrtovima koji rade na razumevanju i zaštiti pandi", kazao je direktor zoo vrta Rejmond King, dodajući da će narednih nekoliko meseci osoblje parka imati pune ruke posla oko mame pande i njenih mladunaca.

 

Naime, Lun Lun brine o jednom mladunčetu, dok radnici i veterinari zoo vrta brinu o drugom.

 

Mladunci će se povremeno rotirati, kako bi oba imala dovoljno majčine pažnje, a da se pritom njihova 15-godišnja majka ne optereti. Poznato je da pande u prirodi retko dobijaju blizance, a kada se to desi, obično brinu samo o jednom.

 

Lun Lun je veštački oplođena u martu i od tada je svakodnevno bila praćena kamerama.

 

Hajns je najavila da će posetioci zoo vrta u Atlanti moći da vide mladunce krajem ove godine.

 

Ona je dodala da njihov otac, 15-godišnji Jang Jang i starija braća Si Lan (4) i Po (2) neće biti smešteni zajedno sa blizancima i majkom. Ovo razdvajanje je normalno i u skladu sa onim što se dešava u divljini. Veruje se da danas u divljini živi manje od 1.600 džinovskih pandi.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...