Ekstremno redak slučaj

Beč: Rođeno prvo mladunče pande začeto prirodnim putem! (FOTO)

Majka mladunčeta Jang Jang već se tri puta kotila, poznata je kao dobra majka ali moramo imati u vidu da je smrtnost ove vrste u prvoj godini života i do 40 odsto, upozorio je direktor bečkog Zoo vrta
Vesti
13:22h Autor:
Beč: Rođeno prvo mladunče pande začeto prirodnim putem! (FOTO)
Foto: Ilustracija / Profimedia

U Beču je rođeno prvo mladunče pande začeto prirodnim putem, objavio je danas bečki Zoološki vrt ističući da je ovo ekstremno redak slučaj u Evropi.

Prirodno parenje pandi toliko izuzetno težak zadatak za zoologe, da se ovi sisari razmnožavaju mahom veštačkom oplodnjom ženki, prenosi Rojters.

Na fotografijama koje je objavio vrt se vidi mladunče, roze boje, dugačko svega 10 centimetara i težine 100 grama, ali zbog njegove veličine, veterinari nisu bili u mogućnosti da utvrde pol.

"Majka mladunčeta Jang Jang već se tri puta kotila, poznata je kao dobra majka ali moramo imati u vidu da je smrtnost ove vrste u prvoj godini života i do 40 odsto", rekao je direktor zooloskog vrta Dagmar Šrater i dodao da će deo vrta u kom su smeštene pande biti zatvoren neko vreme kako se majka i mladunče ne bi uznemirili zbog posetilaca.

Ljupki prizor: Prvi koraci mladunčeta crvene pande (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs