VESTI

U Beogradu otvoren Dečji zoo vrt!

Kroz ovakve projekte promovišu se zdrav život, kontakt sa prirodom i dečije igre.

Vesti 15.03.2019. - 13:55h Autor: Tanjug
Foto: Kurir / Nebojša Mandić

U okviru Zoološkog vrta u Beogradu danas je otvoren Dečji zoo vrt koji se prostire na 1.000 kvadrata i koji je važan za sve mališane koji posete ovu ustanovu, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić na samom otvaranju.

 

On je rekao da se kroz ovakve projekte promovišu zdrav život, kontakt sa prirodom i dečije igre, i ocenio da će ovaj kutak biti veoma značajan za decu Beograda, ali i sve ostale mališane koji dođu u posetu.

 

"Deca nam boluju od nedostatka kontakta s prirodom i mislim da je ovo dobar način da imaju kontakt s prirodom i životinjama", rekao je Radojičić.

Radovi na ovom projektu trajali su šest meseci, nekadašnji Bebi zoo vrt je preuređen u Dečji zoo vrt, objašnjava direktor Zoološkog vrta Srboljub Aleksić.

"Dobili smo jednu oazu za decu u okviru zoološkog vrta, jedan poseban deo gde je dozvoljen direktan kontakt sa životinjama, igralište za decu, a u planu je i da se otvori i prodavnica ili kafić, kako bi roditelji mogli da se odmore dok se deca igraju", kaže Aleksić.

 

Vrednost projekta iznosila je 15 miliona dinara, od čega je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija za Dečji zoo vrt izdvojilo 10 miliona.

"Na ovaj način smo želeli da unapredimo ponudu zoološkog vrta, kako bi strani turisti koji dolaze,a i građani Srbije mogli da uživaju u ovakvim sadržajima", kaže državni sekretar u Ministarstvu trgovine Miroslav Knežević.

 

Zoološki vrt u Beogradu ima dugu tradiciju i postoji već 83 godine. U 2018. godini ovu ustanovu posetilo je 430.000 ljudi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...